Ändringen i Grynet Molvigs program – efter orden om kungen och Silvia

Så klippte SVT om ”Stjärnorna på slottet”

Grynet Molvig drog till med en vit lögn – för att ducka frågor om kungen och Silvia.

Nu har SVT klippt om ”Stjärnorna på slottet” och kommer inte visa vad hon säger.

– Det kan bli så fel när man berättar om sitt umgänge, säger den norska stjärnan.

Hon är den norska artisten, skådespelaren och revystjärnan som träffade kungens vän på innekrogen Alexandra’s och plötsligt blev hans plus en på middagar och fester med kungligheterna.

I nästan 13 år var Grynet Molvig, 79, och Noppe Lewenhaupt gifta, men gick skilda vägar 1996.

– Plötsligt satt jag på en väldigt vacker herrgård. Klev in i ett lite annorlunda liv, säger Grynet Molvig i ”Stjärnorna på slottet”.

Grynet Molvig undviker att prata om kungaparet i ”Stjärnorna på slottet” – med hjälp av en lögn.
Grynet Molvig undviker att prata om kungaparet i ”Stjärnorna på slottet” – med hjälp av en lögn.

– Vi valsade runt under kristallkronorna på slott och herresätena överallt och det var kungligheter och sånt där och kyss mig här och kyss mig där.

Kungaparet lojala vänner

Fram till sin död 2017 var Noppe Lewenhaupt nära vän med både kungen och drottning Silvia, men när Carola Häggkvist, 55, frågar om de ofta hade kungaparet på besök blir Grynet Molvig fåordig.

– Absolut, många gånger. Hela tiden upp genom åren. Jag tycker mycket om kungen och drottningen och hela den familjen. De är lojala vänner, säger Grynet Molvig i programmet innan SVT klipper intervjun i det program som visas för tv-tittarna.

I det pressmaterial som journalister fick ta del av inför premiären av ”Stjärnorna på slottet” finns dock resten av Grynet Molvigs ord kvar och där drar hon till med en vit lögn som SVT nu alltså valt att inte ha med i programmet.

– Sen alla historier runt omkring, allt vi har upplevt, alla äventyr, det tänker jag att jag kanske ska spara till mina memoarer, säger Molvig i det nu bortklippta materialet.

Spexar till det. Författaren David Lagercrantz, komikern Marika Carlsson, artisten Carola Häggkvist, skådespelaren Grynet Molvig och komikern Per Andersson i ”Stjärnorna på slottet” 2022.
Spexar till det. Författaren David Lagercrantz, komikern Marika Carlsson, artisten Carola Häggkvist, skådespelaren Grynet Molvig och komikern Per Andersson i ”Stjärnorna på slottet” 2022.

Och kanske lika bra det, för Grynet Molvig säger till Aftonbladet att hon inte har några planer på att skriva om vänskapen med kungen och drottningen, eller några memoarer över huvud taget.

– Det säger jag som en ursäkt för att jag inte vill berätta mer, säger hon och skrattar.

– Det är inget som ligger i pipelinen, att skriva mina memoarer. Det får räcka med det här programmet.

Blir missförstånd

Vänskapen och umgänget med kungaparet vill hon helt enkelt hålla för sig själv.

– Det kan bli så feltolkat och det kan bli så fel när man berättar om sitt umgänge med kungafamiljen, vilket var en naturlig del när jag var gift med Noppe Lewenhaupt på Gäddeholm. Men jag vill ogärna sitta och prata om det, för det låter fel och det blir missförstånd. Däremot kan jag prisa dem och säga att jag tycker mycket om dem, men jag har inte lust att berätta något närmare, säger Grynet Molvig.

Enligt Ulrika Midunger, som är projektledare för ”Stjärnorna på slottet” på SVT, har sekvensen klippts bort för att den tidsmässigt inte fick plats i slutversionen av Grynet Molvigs avsnitt.

– Klippet är inte borttaget på grund av önskemål från Grynet eller att det på något sätt ska vara kontroversiellt eller känsligt, säger hon.

”Stjärnorna på slottet”, med Grynet Molvig i centrum, sänds på SVT1 lördag 22 januari 20:00.

Publisert:

LÄS VIDARE