Mrsic duckar frågan om bytet från mångmiljonrånet

”De sakerna har jag inte pratat om, de som jag inte ville” – Kollegan hade gömt undan miljoner

Publicerad:

NÖJE

Dragomir Mrsic pratar öppet om 930-miljonerkuppen – men säger inget om vad som hände med bytet.

Trots Måns Möllers nyfikna frågor i ”Stjärnorna på slottet” duckar den svenska Hollywood-stjärnan.

– De sakerna har jag inte pratat om, dem som jag inte ville, säger han till Nöjesbladet.

Han berättar mer öppet än han gjort tidigare om den så kallade 930-miljonerkuppen i ”Stjärnorna på slottet” och beskriver rånet som som ”ett av världens största rån i historien”. Men Dragomir Mrsic, 50, undviker frågor om vad han gjorde med sin del av pengarna som rånarna kom över.

Måns Möller, 44, kan inte hålla sig i programmet:

– Det hette ju 930-miljonerskuppen. Ligger det fortfarande en gömma i skogen, kan vi åka och gräva upp nåt i natt?

Men Dragomir Mrsic duckar:

– Jag har fått jättemånga förfrågningar, både tv-program och annat, att prata om den kuppen, jag har aldrig velat det. Det är inte nånting jag är stolt över, det är lätt att det glorifieras om man pratar om det. Det här är första gången som jag pratar så här mycket om det, säger han i ”Stjärnorna på slottet”.

Spelat mot Tom Cruise

Inför premiären av ”Stjärnorna på slottet” frågade Nöjesbladet om Dragomir Mrsic haft några krav på produktionen inför sin medverkan.

Man gör en djupdykning i allas liv, fanns det något som du kände att du inte ville prata om?

– De sakerna har jag inte pratat om, de som jag inte ville. Det jag har tagit upp det har jag tagit med. Nej, jag kör liksom. Det var inga konstigheter, säger Dragomir Mrsic, som precis som sina kollegor i ”Stjärnorna på slottet” får godkänna sina respektive avsnitt innan SVT sänder dem.

1 av 2 | Foto: SVT
Dragomir Mrsic i ”Stjärnorna på slottet”.

Dragomir Mrsic, som slog igenom som skådespelare i ”Snabba cash” 2010 och därefter även spelat mot Tom Cruise i ”Edge of tomorrow” och gjort flera stora roller både i Sverige och världen har sedan genombrottet aldrig berättat vad som hände med rånbytet från 930-miljonerkuppen.

Kumpanen hade miljoner undangömda

1990 kom han tillsammans med bland andra Liam Norberg, 49, känd från filmen ”Sökarna”, över värdepapper och kontanter värda nästan en miljard kronor när de rånade en värdetransport. I TV3-programmet ”Brottskod” berättade Norberg 2013 att han hade gömt undan flera miljoner kronor från rånbytet, under en skåpbräda i sitt kök.

– Det fanns några miljoner där, det gjorde det, sa Norberg då.

Norberg greps i samband med premiären av filmen ”Sökarna” 1993, då misstänkt för ett annat rån. Med hjälp av dna-bevisning kunde han och Mrsic senare knytas till 930-miljonerkuppen. Dragomir Mrsic levde på rymmen utomlands till 1996 när han överlämnade sig själv till polisen och kunde dömas till tre och ett halvt års fängelse.

När ”Stjärnorna på slottet”-kollegan Julia Dufvenius, 44, frågar i programmet om det finns någon han skulle vilja be om ursäkt nämner Dragomir Mrsic de två väktarna som körde värdetransporten.

– Jag hoppas att det är bättre med henne och att hon har gått vidare. Jag tror de såg på mig med avsky och det hoppas jag att de gjorde, för det vi gjorde var fel, säger han i programmet.

”Stjärnorna på slottet” sänds i SVT1 lördagar 20.00.

Nöjesbladet har sökt Dragomir Mrsic.

Publicerad:

LÄS VIDARE