Katarina Hultling

Katarina Hultlings oro för återfall i cancer

Försöker leva hälsosamt: ”Tror att man ska få det igen”

Av: 

Rosanna Berg

Andreas Ekström

Andreas Hansson

NÖJE

För åtta år sen drabbades hon av bröstcancer.

I dag mår hon bra, även om oron ständigt finns där.

– Har man haft cancer en gång då tror man att man ska få cancer igen, och det gör även jag, säger Katarina Hultling.

Sportjournalisten Katarina Hultling.
Sportjournalisten Katarina Hultling.

Hösten 2011 drabbades sportjournalisten Katarina Hultling, 65, av bröstcancer. Under sjukdomens gång har hon delat med sig av sin resa. Hon gästade bland annat ”Skavlan”, då med ett kalt huvud, och har varit ambassadör för Cancerfonden.

Det var åtta år sen och idag ser livet annorlunda ut. Sedan 2017 är hon friskförklarad.

– Jag mår verkligen bra. Jag är borta från specialistvården och tillbaka på vårdcentralen, som jag brukar säga, säger Katarina.

Cancerrädslan finns än

För att hålla hälsan i behåll tränar hon en hel del, bitvis ligger hon i hårdträning. Hon gillar att åka skridskor men däremot blir det ingen konståkning – för sin egen del.

Katarina Hultling 2018, året efter friskförklarandet.

– Jag försöker träna och äta hälsosamt utan att på något sätt vara rabiat. Jag går in i vissa träningsperioder där jag tränar jättemycket, men är ingen fanatiker. Jag har min hälsa, och jag är glad så länge den varar.

Även om hon är cancerfri i dag finns oron ständigt där.

– Har man haft cancer en gång då tror man att man ska få cancer igen, och det gör även jag.

”Avrundar karriären”

Hon var länge ett av SVT-sportens största profiler, tills hon 2007 lämnade kanalen på grund av att sambon Albert Svanberg blev SVT-chef och hur det skulle kunna tolkas om hon sattes på prestigefulla uppdrag.

– Jag har ingen speciell relation till SVT-sporten i dag förutom att jag lever med en man som jobbar där. Men jag följer ju sändningarna och försöker hålla kontakt med redaktionen via min sambo för att se hur de har det.

Nu gör hon snart sitt 34:e år som kommentator under konståknings-EM. När hon blev tillfrågad att kommentera EM i år hoppade hon högt i luften.

– Jag är ett levande bevis på att åldern inte spelar nån roll när Viasat ringde mig när jag tänkte att jag fyller 65 och ska gå i pension och det blev tvärtom när det aldrig har sänts så mycket konståkning som nu. Det kändes fantastiskt, jag hoppade högt hemma.

– Den här tiden kommer att avrunda min yrkeskarriär med det som jag har gjort sedan 1986, nämligen att kommentera konståkning.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN – Jätterea på supersäljarna inom TV. Spara tusenlappar. Köp här

Komplett.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Katarina Hultling

ÄMNEN I ARTIKELN

Katarina Hultling

Bröstcancer

Cancer

Konståkning

Viasat