Brevskrivarens ilska mot TV4: ”Blev världens smäll”

Brevskrivaren Josefine Eriksson riktar hård kritik mot TV4 och ”Bonde söker fru”.

Kanalen framställer det som att Josefine varken dök upp på bonden Pelles gård eller svarade i telefon – nu menar tv-deltagaren att produktionen förbjöd henne att ringa Pelle.

– De får mig att framstå som att jag bara skiter i allt och inte bryr mig om andra, säger hon.

Det såg ut som att Josefine Eriksson, 26, struntade i att dyka upp på Pelles gård utan att höra av sig.

I själva verket hade hon redan informerat TV4 om att hon ville hoppa av, menar hon själv. När hon ville förklara sig förbjöds hon att prata med bonden Pelle Hansson Ed, 29.

Nu riktar Josefine hård kritik mot hur ”Bonde söker fru”-produktionen vinklat hennes avhopp i tv.

– De får mig att framstå som att jag bara skiter i allt och inte bryr mig om andra. Jag hade kontakt med produktionen men de vägrade inse att jag inte ville åka upp. De försökte verkligen tvinga mig. Det kändes som att de inte respekterade mitt privatliv eller hur jag mådde, säger hon.

Fick panik i bilen

Josefine var på väg till inspelningarna på Pelles gård i bil när hon drabbades av panik och insåg att hon ville hoppa av programmet. Hon meddelade TV4 via sms, men enligt Josefine ringde kanalen upp för att försöka övertala henne att fortsätta.

– Jag bad om att få prata med Pelle så att de kunde spela in samtalet på tv för att få ett avslut. Då fick jag bara tvärt nej. Jag bad också om att få åka upp dagen efter och spela in ett hej då men då fick jag till svar att de inte hade tid.

Till slut skickade Josefine Eriksson ett sms till produktionen för att säga att hon inte ville vara med i programmet och inte längre tänkte svara när de ringde för att övertala henne.

– Då har de väl gett produktionens telefon till Pelle, för de visste ju att jag inte svarade i telefonen, säger hon.

Får hatkommentarer

Under inspelningarna av eftersnacksprogrammet ”Bönderna berättar allt” som sänds nästa vecka uppmanade TV4 henne att inte berätta att hon ringt produktionen och velat prata med Pelle, enligt Josefine.

– En av dem sa att det inte var någon idé att jag sa någonting. Då fick jag bara sitta och hålla med.

Hon väljer att dela med sig av sin version efter att ha fått ta emot mängder av hat och elaka kommentarer i sociala medier.

– Det blev världens smäll på internet. Jag får massa hatkommentarer, men jag blir mest arg över att produktionen sa att jag var försvunnen, vilket jag inte var.

I dag ångrar Josefine Eriksson att hon inte åkte till gården direkt för att berätta att hon inte längre ville vara med.

– Hade jag vetat att det skulle bli såhär hade jag åkt upp och tagit tag i det och sagt hej då.

TV4: ”Allt får sin förklaring”

Clara Tengbom, exekutiv producent för Bonde söker fru, skriver i ett mejl att allt kommer få sin förklaring i nästa veckas avsnitt.

”I det skedet som visades upp i gårdagens avsnitt lyckades produktionen inte få kontakt med Josefine, vilket skapade stor oro där och då. I nästa veckas avsnitt får dock allt sin förklaring”.

Hon bad om att få prata med Pelle så att samtalet kunde visas i tv, varför fick hon inte det? Hon erbjöd sig också att komma upp till gården dagen efter, varför fick hon inte det?

”För oss hade det bästa varit att Josefine hade kommit till gården och berättat för Pelle hur hon tänkte, så att vi kunnat visa hela historien för tittarna. Men när produktionen till slut fick tag på henne meddelade hon att hon inte ville komma till gården”.

Vad säger ni om att hon känner att hon vinklas helt fel i programmet, att hon framstår som försvunnen fast hon hört av sig?

”I och med att händelsen är uppdelad i två avsnitt förstår jag att det kan kännas som att hela sanningen inte kommit fram, men nästa vecka kommer vi att få hela bilden”.

Under inspelningarna av Bönderna berättar allt menar Josefine att TV4 bad henne att inte nämna att hon faktiskt ringt produktionen. Varför?

”Det här är inget jag känner igen och därför kan jag inte kommentera det”.

Josefine har fått massa näthat efter att programmet sänts, vilket ansvar tar ni för hur ni porträtterar era deltagare?

”Vi tar naturligtvis avstånd från all form av näthat och modererar kommentarerna på våra sociala inlägg löpande. Vi har varit i kontakt med Josefine och erbjudit henne stöd. Jag kan förstå att hon kan uppleva situationen som jobbig, men nästa vecka får allt sin förklaring. I ”Bönderna berättar allt” på TV4 Play är både Josefine och Pelle med för att reda ut vad som egentligen hände”.

”Bonde söker fru” sänds på TV4 onsdagar klockan 20.00.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I femte avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” diskuterar Linn och Bea säsongens stora cliffhanger och avslöjar nakenbilden som chockar Instagram.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE