Lady Gaga

Lady Gaga anlitar advokat efter Shallow-anklagelser

”Hon kommer bekämpa det med kraft”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Hon anklagas för att ha plagierat superhitten ”Shallow”.

Nu anlitar Lady Gaga en stjärnadvokat för att bestrida vad som kan bli en mångmiljonstämning.

– De försöker tjäna snabba pengar på en framgångsrik artist, säger advokaten till New York Post.

Kompositören Steve Ronsen hävdar att Lady Gagas superhit ”Shallow” har plagierat hans egen låt ”Almost” som han lade ut på Soundcloud 2012, skriver New York Posts kändissajt Page Six.

Enligt uppgifter till sajten kräver Ronsen och hans advokat ”miljoner och åter miljoner” i kompensation för den påstådda låtstölden. Gaga har inte tagit lätt på anklagelserna utan anlitat stjärnadvokaten Orin Snyder för att företräda henne i en eventuell stämning. För än så länge har Ronsen bara försökt att nå en ekonomisk uppgörelse utanför rätten.

”Skamligt och fel”

Det tillbakavisas helt av Gagas team.

– Herr Ronsen och hans advokat försöker tjäna snabba pengar på bekostnad av en framgångsrik artist. Det är skamligt och fel. Jag applåderar Lady Gaga för modet och integriteten i att stå upp som förespråkare för framgångsrika artister som råkar ut för sånt här, säger advokaten Snyder till Page Six.

– Om han går vidare med det här fallet så kommer Lady Gaga bekämpa det med kraft och hon kommer segra.

Vann en Oscar

Låten som Gaga påstås ha plagierat finns tillgänglig på Soundcloud. När Page Six publicerade sin artikel hade den spelats under 300 gånger. Efter publiceringen är låten uppe i drygt 12 000 streamningar.

”Shallow” släpptes 2018 som duett mellan Gaga och Bradley Cooper och blev en jättehit som ledmotiv till framgångsrika filmen ”A star is born”, där den också framfördes flera gånger. Låten blev också utsedd till bästa originallåt på Oscarsgalan.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Tre kändisar som skakar galler – så är deras liv bakom lås och bom

ÄMNEN I ARTIKELN

Lady Gaga

Bradley Cooper

Hollywood

Soundcloud