Joaquin Phoenix

Får en knapp miljard kronor efter beslutet

avRasmus Karlsson

Todd Phillips gör miljardaffär på sin regi av filmen ”Joker” från 2019.

I stället för att ta ut en vanlig lön för sin insats valde Phillips att ta en andel av intäkterna – vilket inte är första gången för regissören, rapporterar Hollywood reporter.

Struntar i vanlig lön

Källor till Hollywood reporter uppger att Todd Phillips, 48, kommer tjäna närmare en miljard kronor efter sitt beslut att inte ta ut någon vanlig lön. Och det är inte första gången Phillips valt att få betalt på det här sättet.

Faktum är att beslutet liknar överrenskommelsen han gjorde med Warner bros innan den första Hangover-filmen. Där hela trilogin drog in cirka en och en halv miljard kronor.

”Joker” är den fjärde DC-filmen någonsin att dra in över en miljard dollar i intäkter, i svenska kronor motsvarar den summan närmare tio miljarder kronor. De tre andra filmerna är ”Aquaman”, ”The Dark Knight Rises” och ”The Dark Knight”.

1 av 2 | Foto: JACQUES BRINON
Succéfilmen gör ordentligt klirr i kassan för regissören Todd Phillips, 48.

Kan vinna en Oscar

Huvudrollen spelas av Joaquin Phoenix, 45, och han är en stark kandidat till att ta hem en Oscar efter sin insats som Jokern i filmen.

Då filmen har dragit in så mycket pengar har det också påbörjats diskussioner om en uppföljare, rapporterar Hollywood reporter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hollywood

Film