Gwyneth Paltrow: Rynkorna gör mig lycklig

Skådespelerskan om kärleken och åldrandet

På senare år har Gwyenth Paltrow ägnat företagandet en allt större uppmärksamhet. Men hon har inte helt övergett Hollywood.
På senare år har Gwyenth Paltrow ägnat företagandet en allt större uppmärksamhet. Men hon har inte helt övergett Hollywood.

HOLLYWOOD. Gwyneth Paltrow hade flera förhållanden och ett äktenskap bakom sig när hon träffade nuvarande maken, Brad Falchuk.

Då hade hon gett upp drömmen om den stora kärleken.

– Jag trodde nästan inte att det skulle hända mig, säger hon till Aftonbladet.

Paltrow, 47, hade varit gift med Coldplay-sångaren Chris Martin, när hon och Falchuk blev ett par.

De lärde känna varandra 2010, då hon gästade inspelningen av ”Glee”. Men det var inte förrän fyra år senare som det tände till mellan henne och manusförfattaren.

– Det var en underbar överraskning. Jag blev väldigt, väldigt, väldigt lycklig och jag är mycket tacksam, säger hon i ett videosamtal från villan i Los Angeles.

– När sånt här sker i livet då man är lite äldre lägger man ett värde och en vikt vid det på ett helt annat sätt än när man är 20. Då har man inte koll på skillnaden. Så jag har ärligt talat haft stor tur. Jag är så glad över det.

Från äktenskapet med Martin har hon två barn som hunnit bli tonåringar, sonen Moses, 14, och dottern Apple, som precis fyllt 16.

– När man uppfostrar barn är dagarna långa och åren går fort. Plötsligt har Apple blivit en ung kvinna med massa makalösa åsikter. Det får mig att känna mig gammal. Men på samma gång får det mig att må riktigt bra.

Hon fruktade nerstängningen när den drog i gång i USA i mars.

Tog tyglarna

– Jag var rädd att karantänen skulle bli väldigt svår för mina tonåringar när de inte skulle få gå ut, inte gå på fest, inte åka skateboard eller något annat. Men jag är mycket stolt över dem. De var nästan som om dom tog tyglarna när det här skedde.

Att det var en omställning sticker hon dock inte under stol med.

– De första två veckorna var det en smärre chock. Sen följden en period där vi försökte anpassa oss till den nya verkligheten. För mig har det varit skönt att inte behöva vakna till väckarklockan varje morgon för att få upp alla, laga mat och skjutsa dem till skolan.

Med tanke på att hon driver livsstilsföretaget Goop har hon inte varit sysslolös.

– Det är nästan tolv år nu, säger hon om bolaget hon grundade och som det vid flera tillfällen stormat kring.

– Det känns som om vi har haft en stor inverkan på wellness-världen. Vi var tidigt ute och pratade om kvinnors medvetenhet runt deras egen hälsa och relationer. Många av våra koncept har blivit mainstream.

I september fyller Gwyneth 48. På frågan hur det känns att närma sig 50 rycker hon på axlarna.

Börjar få rynkor

– När man äntligen börjar gilla och acceptera sig själv börjar man få rynkor och metabolismen ändras (skratt). Men jag tycker samtidigt att det är vackert. Inte för alla pengar i världen skulle jag vilja återvända till när jag var i 20-årsåldern och slet med all osäkerhet.

Hon kallar det en viktig period att ha gått igenom.

– Jag är lyckligare nu med mina rynkor runt ögonen. Jag är gladare, känner mig själv bättre. Det tar lång tid för en kvinna att komma fram till vem hon är. Därför är jag glad över att vara där jag är nu.

Lika nöjd är hon inte med tillståndet i USA.

– Det känns tyvärr som om vi som nation blivit så splittrade att vi inte ens kan lyssna med öppet hjärta och öppet sinne. Vi hotas av något som inte är vår åsikt och blir förbannade över någon annans synvinkel. För mig kan den inställningen aldrig leda till något gott.

Det låter med andra ord som om politikerlivet hon porträtterar i den andra säsongen av Netflixserien ”The politician” inte är något för henne.

– Nej, det är ett jobb jag aldrig kommer att vilja ha. Det kan jag lova här och nu.

Ingen bra fru

Däremot har hon inte haft något emot att upprepa rollfiguren Georgina i serien som hennes make varit med och skapat.

– Jag får ju jobba med min man och trivs verkligen med serien. Jag återvänder gärna för en tredje säsong, om de vill ha mig.

Hon kallar rollfiguren en bättre politiker än mamma.

– Som politiker är hon den hon säger att hon är. Men hon är ingen särskilt bra fru (skratt). Hon är ingen bra flickvän eller partner. Hon blir väldigt lätt uttråkad och som romantisk partner är hon inte särskilt lojal. Hon älskar verkligen sin adoptivson men hon är ingen särskilt bra mamma mot sina andra sönder.

Paltrow skrattar på nytt.

– Sammantaget skulle jag knappt ge henne godkänt (skratt).

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE