Ben Affleck håller flaskan stången

Skådespelaren firar ett år som nykter

Affleck har brottats med missbruk sedan början av 2000-talet. Men nu uppges han ha tagit sig ur träsket.
Affleck har brottats med missbruk sedan början av 2000-talet. Men nu uppges han ha tagit sig ur träsket.

HOLLYWOOD. Ben Afflecks hårda kamp mot drogerna ger resultat.

Nu har den 47-årige uppnått en milstolpe.

Han varit nykter i 365 dagar i rad.

– Ben befinner sig på en bra plats när det gäller tillfrisknandet och livet. Han fortsätter att vilja vara den bästa pappan och kompisen han kan vara, säger en till Affleck närstående källa till veckotidningen People.

Vägen till det nya livet har varit lång för Affleck. När Nöjesbladet träffade honom i New York i november 2017 hade han en nykter sponsor och uppgav han att han hade slutat dricka. Men 20 minuter in på intervjun började han svettas kraftigt och såg inte ut att må bra.

Nu är det annorlunda.

Han och hans exfru, Jennifer Garner, delar sedan brytningen i juni 2015 på vårdnaden om parets tre barn, Violet, 13, Seraphina, 10 och Samuel, 7. Skilsmässan gick igenom i november 2018.

– De har delat en bra sommar med barnen. De har rest och varit ute på saker. De har en mycket speciell relation och litar på varandra, säger uppgiftslämnaren.

I kampen mot flaskan har stjärnan fått mycket stöd av sin exfru.

Skrev på instagram

– Ben har funnit en balans mellan livet på jobbet och det i hemmet. Han fortsätter med flera behandlingar och hälsometoder, tar dem på allvar och fokuserar på sin hälsa, säger källan.

Afflecks senaste tur på avvänjning skedde förra sommaren, då flera personer i hans närhet grep in och krävde att han skulle söka hjälp.

Då stannade han kvar på kliniken i Kalifornien till programmet på 40 dagar var avklarat.

Efteråt, i oktober samma år, skrev han på instagram om det han gått igenom.

”Stödet jag har fått från min familj, kollegor och fans betyder mer för mig än jag kan förklara. Det har gett mig styrka och stöd att tala med andra om min sjukdom. Att bekämpa ett beroende är en livslång och svår kamp. ( ) Jag kämpar för min egen skull och för min familj.”

Livet utan droger tycks ha gett honom arbetslusten tillbaka.

Han har nyligen avslutat inspelningen av tre projekt och har ytterligare två på gång.

Publisert:

LÄS VIDARE