Tilde de Paula om barnen – styr karriären

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:

Tilde de Paula Eby är en av Sveriges mest rutinerade programledare i tv.

Nu avslöjar hon hur barnen styr hennes karriär.

– Innan jag tackar ja till olika tv-projekt så har jag alltid pratat igenom det med dom först, säger Tilde de Paula Eby till Nöjesbladet.

I sommar debuterar programledaren Tilde de Paula Eby, 46, i rollen som sommarpratare i ”Sommar i P1” - men är osäker på vad programmet ska handla om.

– Det första som kom upp var en väldigt rolig anekdot som jag nu inte kan berätta om, för jag tänker att jag ska berätta om det i mitt sommarprat, säger hon.

Något kan du väl avslöja?

– Det handlar lite grann om mötet med människor som oftast ser mig på tv och som sedan möter mig i verkligheten. Reaktionen kan vara väldigt rolig och det som var väldigt, väldigt intressant var min dotters, äh, ni får lyssna på programmet.

Hur känner dina barn inför att ha en känd mamma?

– Jag har ju jobbat på tv hela mina barns liv. De har ju ingen annan bild av hur det skulle kunna vara, säger programledaren.

Lill-Babs döttrar har sagt att det var jobbigt att dela mamma med hela svenska folket när de var små - är det samma problem i er familj?

– Det är lite skillnad på Lill-Babs och Tilde de Paula. Barbro var ju något helt annat. Hon var ju verkligen en del av den svenska folksjälen. Så jag skulle nog inte jämföra oss två.

Men du förstår vad jag menar?

– Ja, men mina barn får mig för sig själv ganska mycket och vi pratar alltid om allting. Innan jag tackar ja till olika tv-projekt så har jag alltid pratat igenom det med dem först. Berättat vad det kommer innebära tidsmässigt, närvaromässigt och också vad det kan tänkas blir för press och sånt.

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Tilde de Paula Eby ska sommarprata i P1.

Programledaren har alltid känt stort stöd från familjen.

– Jag känner att jag har dem i ryggen hela tiden. De går ju före allt annat. Det vet dom och så har det alltid varit. Men framför allt är barnen väldigt uppmuntrande. De säger alltid: ”Grymt jobbat. Jag är så stolt över dig”. Alltså de är snälla. Väldigt snälla, säger hon.

Vilka krav hade du på SR för att tacka ja till att sommarprata?

– Skulle man haft krav? Nej, jag har absolut inga krav på Sveriges Radio vad gäller min medverkan. Jag är bara glad att jag fick frågan. Det är ett ärofyllt uppdrag.

– Jag sa nog bara tack för frågan, jag är gärna med. Låt mig fundera. Det sa jag faktiskt. Låt mig fundera några dagar för det känns viktigt att jag har något vettigt att säga bara.

Tilde de Paula Eby är sommarvärd i ”Sommar i P1” 16 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE