Dansens hus expanderar till nya scener

TT

Publicerad 2023-05-16

Johannes Öhman, teaterchef vid Dansens Hus, ser fram emot att möta den dansintresserade publiken på hela nya scener. Arkivbild.

Dansens hus i Stockholm samarbetar i höst med flera kända scener i huvudstaden. Resultatet är en fullspäckad höstrepertoar med allt från svenska dansstjärnor till internationellt erkända koreografer.

I höst blir det dans på Dansens hus men också på Elverket, Kulturhuset Stadsteatern och Hallen i Farsta – samt på Årsta Folkets hus och Bonniers konsthall.

”Vi sprider oss över staden och det känns otroligt spännande att få möta fler dansintresserade på platser som är nya för oss. Jag tror på många nyfikna möten och jag hoppas att fler människor kommer att förälska sig i den samtida dansen, säger Johannes Öhman”, teaterchef vid Dansens hus, i ett pressmeddelande.

Dansens hus gästas i höst av en rad Sverigebaserade koreografer och kompanier. Bland annat av konstgruppen Ful och duon Or/Not samt av Björn Säfsten, Viktor Fröjd och Helena Franzén – en av det svenska dansfältets riktiga veteraner.

Bland höjdpunkterna kan man nämna koreografen Cristina Caprioli och hennes kompani CCAP och deras nya verk ”Irrgång”, Mari Carrasco och Regionteater Västs utforskande verk ”Häxan” samt Robin Jonssons VR-verk ”Newcomers”.

Dansens Hus gästas i höst också av flera internationella koreografer och dansare. Teaters fullständiga program för den nya säsongen släpps den 23 maj.

ANNONS