Paulina ”Paow” Danielsson: ”Trött på att gömma mina fläckar”

Öppnar upp om sin psoriasis

Uppdaterad 2023-04-10 | Publicerad 2023-04-09

Paulina ”Paow” Danielsson är trött på att gömma sin psoriasis.

För Aftonbladet berättar hon om sjukdomen och hur den påverkar henne.

– Jag vill känna att det är ingenting att skämmas över, säger hon.

I ett Instagram-inlägg öppnar influencern Paulina ”Paow” Danielsson, 29, upp om sin psoriasis.

”Hela mitt liv har jag kämpat med en kronisk hudsjukdom. Men jag är trött på att gömma mina fläckar, det är en del av mig”, skriver hon i inlägget.

För Aftonbladet berättar influencern att hon har haft psoriasis sedan hon var nio år gammal. För henne kommer fläckarna i skov i perioder, och hon säger att hon under den senaste tiden har haft det största utbrottet på flera år.

– Jag har haft mer än vad jag har visat upp. Jag har känt att jag jobbar ändå med sociala medier och Onlyfans, och då vill man inte visa att man är helt fläckig. Så det har varit värre än jag har visat, säger hon.

Paulina ”Paow” Danielsson.

”Man känner sig äcklig”

Hon säger att hon inte vill att psoriasisen ska påverka henne, men att hon fortfarande tycker att det kan kännas jobbigt.

– Man kanske inte vill visa sig naken eller bada, och jag skulle kanske inte vilja börja dejta någon om jag hade psoriasis under tiden, säger hon och fortsätter:

– Man känner sig äcklig, för det kliar och man blir fnasig och torr.

Paulina har varit öppen om sin psoriasis i flera år, och har tagit emot mycket positiv respons från sina följare när hon har pratat om det. Hon berättar att flera följare har kommit fram och sagt att hon har fått dem att själva våga visa sig med psoriasis efter att hon har pratat om det.

Paulina ”Paow” Danielsson.

Inte varit självklart att dela med sig

Influencern säger att hon samtidigt har mött mycket fördomar kring sjukdomen.

– Jag har också fått många kommentarer som är så ”det ser äckligt ut”, eller ”varför lägger du upp bilder på det här”.

Hon berättar att det inte varit självklart att dela med sig av psoriasisen offentligt.

– Jag har ändå tyckt att det har varit så pass jobbigt, och det har påverkat mig så pass mycket att jag har känt att jag inte har velat visa upp det. Då har det varit enklare att gömma det, säger hon.

”Man får bära sina fläckar”

Psoriasis är en kronisk sjukdom, vilket betyder att det i många fall inte går över, även om det kan försvinna i perioder. Paulina Danielsson säger att hon just nu försöker acceptera att psoriasisen är något hon kommer leva med.

– Det får väl vara att man får bära sin fläckar. Jag vill ändå känna att det är ingenting att skämmas över, för alla ser ju olika ut, så det är väl så jag försöker tänka. Om jag kan hjälpa någon annan att känna sig lite bättre så känns det ju bra för mig, säger hon.

Paulina Paow Danielsson on Instagram: "Psoriasis awareness. My whole life I’ve been struggling with a chronic skin condition. But iam tierd of hiding my dots, it’s a part of me ❤️ #psoriasiswarrior #guttatepsoriasis"

ANNONS