Will Smith talar ut om Oscarsskandalen: ”Jag tappade det”

”Det var en ilska som hade byggts upp”

Av:  TT

Det var ”undertryckt ilska” som fick Will Smith att klappa till komikern Chris Rock på Oscarsgalan tidigare i år.

Det säger filmstjärnan i sin första intervju sedan skandalen.

Det är i pratshowvärden Trevor Noahs program The Daily Show som Smith nu berättar om händelsen, som han menar berodde på att han inte mådde bra.

– Inte för att det rättfärdigar mitt beteende. Jag tappade det. Jag antar att man kan säga att man helt enkelt aldrig kan veta vad en annan person går igenom, säger han utan att utveckla vad som gjorde att han inte mådde bra.

Will Smith slår till Chris Rock på Oscarsgalan tidigare i år. Arkivbild.
Will Smith slår till Chris Rock på Oscarsgalan tidigare i år. Arkivbild.

”Det var en ilska som hade byggts upp”

Smith kallar kvällen ”fruktansvärd” och säger:

– Jag förstår att folk tycker att mitt beteende var chockerande. Jag var helt väck. Det var en ilska som hade byggts upp under en väldigt lång tid.

Intervjun är den första som Smith gör sedan skandalen i mars, då han stormade upp på scenen och gav Chris Rock en örfil sedan denne skämtat om hans fru Jada Pinkett Smiths alopecia, en diagnos som leder till håravfall. Smith har tidigare bett om ursäkt i ett filmklipp på Facebook, samt bett Rock om ursäkt via ett inlägg på Instagram.

Will Smith vann en Oscar på samma gala. Arkivbild.
Will Smith vann en Oscar på samma gala. Arkivbild.
Will Smith.
Will Smith.

Stängs av från Oscars i tio år

Skandalen ledde till att Smith avgick från Oscarsakademin samt att han har stängts av från Oscarsgalan de närmaste tio åren. Under den aktuella kvällen vann han en Oscar för sin roll i ”King Richard” – något som dock överskuggades av örfils-incidenten.

I intervjun med Trevor Noah säger Smith även att han är orolig för att händelsen också ska överskugga hans nya film, slavdramat ”Emancipation”.

– Filmteamet är min största oro. Folk som har jobbat med den här filmen har gjort sina karriärers bästa insats, och jag sätter mitt innerligaste hopp till att de inte ska straffas för mina handlingar, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE