Jessica Almenäs har blivit mamma

Har fått en son

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:
Jessica Almenäs har fått sin tredje son.

Jessica Almenäs har fått barn.

På Instagram berättar hon om tillskottet.

– Det känns så klart bra att vara trebarnsmamma. Jag har ju väntat otåligt på den lille krabaten, skriver hon i ett sms till Nöjesbladet.

Programledaren Jessica Almenäs har blivit mamma igen. Hon har nu fått sitt tredje barn. Pappa till barnet är handbollsspelaren Patrik Fahlgren. Under måndagen delade Almenäs en bild på sonen där han ligger och sover med en nalle i handen.

”En ny liten världsmedborgare säger hej”, skriver hon till bilden följt av #bebis #newborn #nyföding #hejtillpubliken.

– Det känns så klart bra att vara trebarnsmamma. Jag har ju väntat otåligt på den lille krabaten, skriver hon i ett sms till Nöjesbladet.

Almenäs gick över tiden fyra dagar med sonen och har berättat om, både på Instagram och på bloggen, om den långa väntan.

”Det är det längsta jag har gått med någon av mina bebisar. Men de säger ju att trean gör lite som den vill och det verkar ju onekligen så. Har tidigare skrivit att det är som att leva i ett vakuum, i limbo, för i mitt huvud är jag redan förbi graviditeten. Klar med den”, skrev hon på bloggen under söndagen.

Har kritiserat vården

Inför förlossningen har Almenäs uttryckt stor oro inför det ansträngda läget inom förlossningsvården och kommit med hård kritik kring platsbristen. På Instagram delade hon en bild på en post it-lapp som visade att alla förlossningsavdelningar i Stockholm var fulla under dagen bilden är tagen.

”Vilken dag som helst är det dags för mig att föda mitt tredje barn. Det borde vara en av de största dagarna i mitt liv. En dag att se fram emot. Men istället är jag orolig och rädd för att att inte få plats på något BB i närheten. Att skickas någon annanstans, till Västerås eller Eskilstuna kanske. Finland i värsta fall. Kanske bli tvungen att föda i bilen eller hemma”, skrev hon då.

”Skönt att det är över”

Efter inlägget fick hon uppbackning av flera andra kändisar. Däribland rapparen Petter Askergren, sångerskan Sarah Dawn Finer.

Almenäs berättar för Nöjesbladet att hon födde på Södersjukhuset.

– Förlossningen gick både snabbt och bra. Personalen på SÖS var fantastiska och om de var stressade så var det inget jag märkte av i alla fall. Skönt att det är över! skriver hon i sms:et.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM