Här friar deltagaren – mitt under finalen i ”Biggest loser”

avEmelie Anderberg

NÖJE

Det var inte bara finalisternas viktresor som framkallade tårar i kvällens ”Biggest loser”.

Mitt under finalen gick Sebastian Serio Viitanen ner på knä och friade till sambon Ylva Isljung.

– Jag fick dock ett totalt hjärnsläpp när det var dags, säger han.

1 av 4 | Foto: Sjuan
Sebastian Serio Viitanen friar till sin sambo Ylva Isljung.

Kvällens final av ”Biggest loser” bjöd på ett minst sagt överraskande moment. För en kort stund förflyttades fokus från viktnedgång till något helt annat, när finalisten Sebastian Serio Viitanen gick ner på knä.

Programledaren Anna Brolin kallade upp Sebastians sambo, Ylva Isljung, på scenen. Paret förenades då i en lång innerlig kyss till publikens stora jubel.

– Tack så jävla mycket för att du stått ut med mig den här tiden. Jag har en liten sak som grämer mig. Det är att jag aldrig har tagit tillfället i akt och bara frågat. Jag älskar dig så otroligt mycket. Skulle du kunna tänka dig att göra mig den stora äran... Ylva, får jag bli din alldeles egna herr Isljung?

Deltagarna och publiken blev märkbart rörda över gesten. Tårarna rullade nedför många kinder när Sebastian trädde på ringen på sin, numera, fästmö. Även Anna Brolin är tagen efteråt.

– Herregud. Vi har fått uppleva ett frieri här i finalen. Det är väldigt mycket känslor här i studion just nu, säger hon i programmet.

”Totalt hjärnsläpp”

Enligt Sebastian Serio Viitanen var frieriet planerat.

– Jag fick dock ett totalt hjärnsläpp när det var dags och glömde bort allt som jag hade planerat attt säga. Men det gick ju bra ändå, säger han till Nöjesbladet.

Hur kommer det sig att du valde att fria i finalen?

– Att jag hade tagit mig till final var ett kvitto på allt hårt arbete jag lagt ner på denna livsförändring. Detta var en process som jag aldrig hade orkat ta mig genom om det inte vore för Ylvas enorma stöd och kärlek. Så jag tyckte att detta var ett ypperligt ögonblick att inför familj och vänner få bedyra min kärlek till min bästa vän och livskamrat, säger Sebastian Serio Viitanen, som var påtagligt nervös.

– Det är klart att jag var lite nervös, något annat vore konstigt men samtidigt så var jag ändå ganska säker på att hon skulle säga ja. Vi har en väldigt stark och kärleksfull relation och något annat svar än "ja" vore ologiskt.

När blir det bröllop?

– Bröllopet planeras till sommaren 2018. Vi ville ha ett sommarbröllop men 2017 kändes lite för nära inpå för att kunna planera allt. 

ARTIKELN HANDLAR OM