Programledaren hittade knöl: ”Blev fruktansvärt rädd”

Kattis Ahlström opererades för fyra år sedan – berättar nu i podd om oron

1 av 3
NÖJE

Kattis Ahlström fick operera bort en knöl efter att hon gått på mammografi.

Händelsen inträffade för fyra år sedan – och gav henne en tankeställare, berättar hon i Cancerpodden.

– Det var några dagar av oro men jag hade en sån otrolig tur att det inte var något, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet.

I Cancerpodden med Anna Benson berättar programledaren Kattis Ahlström att hon gått på mammografi ett flertal gånger efter att hon blivit kallad. En gång gick hon dit på eget initiativ.

– För jag fick en knöl och blev naturligtvis fruktansvärt rädd, säger hon i podcasten.

Händelsen inträffade för fyra år sedan. Knölen togs bort och visade sig vara ofarlig.

”Det var några dagar av oro men jag hade en sån otrolig tur att det inte var något. Jag tänkte mycket på dem som i stället får ett dåligt besked”, skriver hon i ett mejl till Nöjesbladet och fortsätter:

”Jag vill ändå säga att jag blev otroligt väl omhändertagen och personalen som arbetar med det här är otroligt fina”.

”Turen att vara frisk”

Kattis är uppväxt med en mamma som var psykolog och en pappa som var barnläkare. Det gjorde att hon pratat mycket om sjukhus och även varit och hälsat på sin pappa på jobbet. Samtidigt har hon varit rädd för sjukdomar och kallar sig själv för hypokondriker.

Incidenten med knölen gjorde dock att något förändrades i hennes tankesätt. Hon blev mindre rädd. För Nöjesbladet berättar hon att hon fick en tankeställare trots att det var falskt alarm.

”Livet kan ändra karaktär på en eftermiddag. Man glömmer bort att sätta värde på turen att vara frisk”, skriver hon i mejlet.

När hon går på mammografi nu för tiden är hon inte rädd. Hon funderar inte speciellt mycket kring cancer.

Har träffat kärleken

Enligt uppgift till Nöjesbladet har Kattis träffat en ny kärlek. I podden berättar hon att hon mår väldigt bra och att hon är på en bra plats i livet. Hon är däremot hemlighetsfull kring med vem det är hon träffat och vill inte avslöja det ännu.

”Inte i nuläget”, skriver hon i mejlet till Nöjesbladet.

År 2010 berättade Kattis i egna tidningen ”Kattis & Co” om kärleken till barnkirurgen Magnus Larsson.

Paret förlovade sig i New York 2010. 2013 tog relationen slut och i april 2014 bekräftade hon att förlovningen var bruten och att paret flyttat isär.

ARTIKELN HANDLAR OM