Håkan Hellström ställer in konsert på grund av sjukdom

”Har tappat rösten”

1 av 2
Håkan Hellström.

avEbba Thornéus, Jakob Meijer

NÖJE

Håkan Hellström tvingas ställa in kvällens konsert i Oslo.

Anledningen – han förbjuds att uppträda för sin läkare.

– Läkaren säger nej, skriver Håkan Hellström i ett pressmeddelande enligt Dagbladet.

Med bara fem dagar kvar till att han ska stå på Bråvallafestivalens scen ställer Håkan Hellström in söndagens spelning på Vigelands-muséet i Norges huvudstad Oslo.

”Läkaren säger nej. Dessvärre blir konserten i Vigelandsparken inställd på grund av sjukdom”, skriver Håkan Hellström i ett pressmeddelande enligt Dagbladet.

Anledningen ska vara att artisten tappat rösten, säger Lars Tefre Baade, pressansvarig för Piknik i Parker, till tidningen

– Håkan var på läkarbesök på Haukeland tidigare i dag, och vi fick besked efter det. Detta är ju det värsta som kan hända en artist, att man måste ställa in. Det är naturligtvis hemskt tråkigt för de norska fansen, men vi ser att det är många som önskar att han ska bli frisk, så det är väldigt fint, säger Lars Tefre Baade till Dagbladet.

Håkan Hellström: ”Ser fram emot att komma tillbaka”

Enligt pressmeddelandet kommer alla med biljett att få tillbaka pengarna.

”Alla som har köpt en biljett kommer att få pengarna tillbaka. Vi beklagar detta och ser fram emot att komma tillbaka till Oslo”.

Det ses även över huruvida man kan flytta spelningen till ett annat datum, skriver Dagbladet.

Sista turnén på flera år

Håkan Hellström är just nu aktuell med sin sommarturné ”Rullande åska”. Ett passande namn med tanke på att han under spelningen på Stockholm Stadion i början av juni tvingades avbryta konserten en stund på grund av ett kraftigt åskoväder.

Artisten har haft två inplanerade konserter i Norge. Den 24 juni spelade han i Bergen. Och i dag skulle han alltså ha spelat i Oslo, vilket till sist läkaren satte stopp för.

Tidigare har Hellström deklarerat att sommarens turné är den sista på flera år då han i stället kommer att fokusera på att spela in en nya skiva.

”Bråvalla inte hotat”

På onsdag inleds Bråvallafestivalen där Håkan Hellström, som spelar på fredag, är ett av de stora dragplåstren. Alla Håkan-fans kan dock andas ut: varken fredagens konsert eller resten av sommarens spelningar ska vara hotade.

”Resten av turnén kommer inte att påverkas av detta och publiken kan se fram emot en fantastisk konsert på Bråvalla!”, skriver Kajsa Apelqvist, pressansvarig på FKP Scorpio, som arrangerar Bråvallafestivalen och Hellströms turné, i ett SMS till Nöjesbladet.

1 av 3
ARTIKELN HANDLAR OM