Playboymodellens dödsbo stämmer kiropraktorn

Ska ha skadat modellens nacke så illa att hon dog

NÖJE

Den kiropraktor som utförde en nackbehandling på playboymodellen Katie May innan hon fick en stroke och dog stäms nu.

Hennes dödsbo anser att han varit vårdslös i sitt omhändertagande och bör hållas ansvarig för hennes död.

– Hennes död orsakades av en skada orsakad under en nackkorrigering utförd av kiropraktorn, står det i stämningsansökan, enligt The Wrap.

Playboymodellen och sociala medier-profilen Katie May, 34, dog av en stroke i februari 2016. Åtta månader senare fastställde Los Angeles-polisen att stroken orsakats efter att en kiropraktor skadat hennes nacke under en behandling och krossat en artär som blockerade blodflödet till Mays hjärna.

Nu stämmer modellens dödsbo kiropraktorn, skriver The Wrap.

Enligt stämningsansökan besökte May kiropraktorn för att behandla nacken eftersom att hon fått ont efter en fotografering där hon behövt posera i en udda vinkel. Kort därefter blev hon inlagd på sjukhus och fick en stroke innan hon dog.

”Hennes död orsakades av en skada orsakad under en nackkorrigering utförd av kiropraktorn. Rättsläkarens rapport bekräftar att dödsorsaken är att hjärnan inte fått syre på grund av att artären krossats på grund av skadan av nacken”, står det i stämningansökan enligt The Wrap.

Där står också att kiropraktorn ska ha varit vårdslös i diagnostiseringen, omhändertagandet och behandlingen av May och att dödsboet anser att han gjort sig skyldig till medicinsk felbehandling och att han bör hållas ansvarig för hennes död.