Parisa Amiri om fina relationen med Gunnar Wetterberg

”Som tvillingar”

Parisa Amiri sommarpratar i P1.
Parisa Amiri sommarpratar i P1.

De får ofta höra att de är omaka, men är egentligen som tvillingar.

Nu berättar Parisa Amiri om sin väldigt speciella relation med ”På spåret”-partnern Gunnar Wetterberg.

– Gunnar tror mer på mig än vad jag någonsin skulle göra själv, säger hon i sitt sommarprat.

Journalisten Parisa Amiri, 31, och historikern Gunnar Wetterberg, 68, vann ”På spåret” både 2019 och 2020. Men det var inte helt självklart att de två skulle bli ett radarpar i SVT:s succéprogram. I ”Sommar i P1” berättar Parisa Amiri nu hur svårt det var för henne att hitta någon att tävla med.

– De jag har i kontaktlistan i telefonen tackar alla nej. Fallhöjden är för extrem. Den eventuella skammen enorm, säger hon.

Ringde en vän i panik

Till slut nappade Gunnar Wetterberg, men de två hade aldrig tidigare träffat varandra. Efter deras första möte visade det sig att han dessutom aldrig hade sett ”På spåret”.

– Jag ringde en vän i panik efteråt. Vad har jag gjort egentligen? säger Parisa Amiri.

Men det hela blev en succé. De vann inte bara ”På spåret”, utan de vann även en vänskap i varandra. Dock fick de ta emot en hel del kritik och elaka kommentarer, kommentarer som Parisa Amiri inte ens vill läsa upp i sitt sommarprat.

– Ofta sägs att vi skulle vara ett omaka par, men är vi inte mer lika än olika? Jag ringde Gunnar igår innan den här inspelningen. Gunnar själv säger att vi är som tvillingar fast med en generation mellan oss. Eller okej, två generationer kanske, säger hon.

Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg i ”På spåret”.
Parisa Amiri och Gunnar Wetterberg i ”På spåret”.

Parisa Amiri hyllar Gunnar Wetterberg

Hon hyllar sin vän och berättar hur han fått henne att se annorlunda på livet. Bland annat har han lärt henne hur man ska hantera prestationsångest och utmaningar – med en axelryckning.

– Det jag framför allt tar med mig från tävlingen är hur Gunnar bara har pekat åt mitt håll ibland när Kristian Luuk (programledare för ”På spåret” reds. anm.) till slut måste be om ett svar. Att få vara i det ljuset att Gunnar tror mer på mig än vad jag någonsin skulle göra själv. Aldrig någonsin började jag på minus hos honom., säger Parisa Amiri.

”Sommar i P1” släpps som podd kl. 07.00 och sänds kl. 13.00 i P1 och Sveriges Radio Play.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE