Mångmiljonbelopp till familjerna som drabbats av Manchester-attacken

1 av 2 | Foto: AP
Ariana Grande.
NÖJE

Ariana Grandes konsert i Manchester i maj drabbades av ett terrorattentat som kostade 22 personer livet.

Sedan dess har pengar samlats in till förmån för familjerna, som nu får ut ett miljonbelopp.

– Utbetalningarna från fonden vill säkra att familjerna drar nytta av det fenomenala stödet från allmänheten efter attacken, säger fondens ordförande Sue Murphy till TMZ.

22 personer dödades i terrorattacken i samband med Ariana Grandes konsert på Manchester Arena den 22 maj i år. Det yngsta offret var endast 8 år gammal, och minst 59 personer skadades i attacken.

Efter attacken ville tusentals människor hjälpa till att stötta de familjer som drabbats, och fonden ”We love Manchester emergency fund” startades. Omkring 24,5 miljoner dollar, vilket motsvarar över 197 miljoner svenska kronor, samlades in till förmån för offrens familjer, rapporterar TMZ. Nu står det klart att över 2,6 miljoner svenska kronor delas ut till var och en av de familjer som miste en anhörig i attacken.

Delar av pengarna i fonden har gått till de som legat på sjukhus som ett resultat av attacken.

Konserten samlade in 110 miljoner

Ariana Grande bidrog till fonden då hon återvände till Manchester den fjärde juni för en välgörenhetskonsert, tillsammans med ett stort antal världsartister så som Justin Bieber, Coldplay och Katy Perry. De samlade då in över 10 miljoner pund, motsvarande drygt 110 miljoner.

”Utbetalningarna från fonden vill säkra att familjerna drar nytta av det fenomenala stödet från allmänheten efter attacken", säger Sue Murphy, ordförande i fonden, till TMZ.

ARTIKELN HANDLAR OM

Terrorism

Manchester

Katy Perry

Coldplay