”Meat Loaf” Michael Lee Aday

Meat Loaf är död – ska ha blivit sjuk i covid-19

Uppgifter till TMZ: Tvingades ställa in möte – blev kritiskt sjuk

Av: 

Torbjörn Ek

Andreas Hansson

NÖJE

Superstjärnan Meat Loaf är död.

Rockhjälten dog på torsdagskvällen med sin fru vid sin sida, bekräftar hans agent för Deadline.

Enligt nya uppgifter till TMZ ska han ha varit sjuk i covid-19 dagarna innan dödsfallet.

Meat Loaf, som egentligen hette Michael Lee Aday, är död.

Stjärnans agent Michael Greene bekräftar för Deadline att han dog på torsdagskvällen med sin fru Deborah vid sin sida och att Meat Loafs döttrar Pearl och Amanda och även hans nära vänner hade möjlighet att tillbringa tid med honom och ta farväl under hans sista dygn.

– Vi vet hur mycket han har betytt för så många av er och vi uppskattar verkligen all kärlek och stöttning medan vi tar oss igenom vår sorg i att ha förlorat en så inspirerande och vacker man. Från hans hjärta till våra själar... sluta aldrig rocka, säger hans familj i ett uttalande.

Uppgifter: Dog i corona

Enligt källor till TMZ var artisten ”svårt sjuk” i covid-19 dagarna före sin död. Tidigare i veckan skulle han ha närvarat vid en affärsmiddag gällande en ny show baserad på låten ”I’d do anything for love” men tvingades ställa in.

Enligt sajten ska hälsoläget sedan ha eskalerat snabbt och blivit kritiskt.

Han uppges ha uttalat sig om pandemin och varit kritisk till vaccinkraven.

Det är inte känt om han vaccinerats eller inte.

CHATT: Hur minns du Meat Loaf? (texten fortsätter nedan)

Skriv inlägg
 • Helt fantastisk artist. Tänk vilka spelningar han och alla andra musiker som lämnat jordelivet kommer att ha tillsammans.

  RIP

  Anna
 • Andreas Hansson

  Nu rundar vi av chatten. Tack för dagens alla fina inlägg. På slutet blev det lite vaccinationssnack, ändå relevant att kunna diskutera de nya uppgifterna också även om vi behöver understryka att det inte är bekräftat ännu så är det ett faktum att många stora stjärnor dött med sjukdomen i kroppen. Det är uppgifter av intresse i nyhetsrapportering men där vi behöver mer information innan vi kan dra ordentliga slutsatser.

  Har försökt ta med åsikter åt olika håll i alla fall. men missa inte fokus med chatten: alla de fina meddelandena om vad Meat Loaf betytt för många av er läsare. Bjussigt att ni ville dela med er!

  Ta hand om er och ha en trevlig helg!

  /Andreas

 • Kan ni lägga ner med att alla kändisar dör i covid! Bara propaganda att folk ska vaccinera sig.

  Enligt en annan mediatidning så dog över 500 efter att ha vaccinerat sig och "bara" runt dryga 230 personer som var ovaccinerade av dryga 740 personer.

  Mer vaccin= Nej Tack.

  Lasse
 • Han o speciellt hans största låt, I will do anything for Love, sjöng man ju på alltid. Han hade verkligen en speciell röst. RIP

  Christina Sangaly Sjöstrand
 • Ja du Z. Man blir matt av att se inlägg från foliehattar som dig. Att välja att inte ta vaccinet som ändå finns är otroligt korkat. Men du har säkert inte legat inne på iva och känt paniken att inte kunna andas. Som att vara fast under vattenytan. Att välja risken för att känna detta är idioti. Men du Z, det drabbar nog inte dig? Det var nog bara meatloof som var klen?

  Ulfson
Meat Loaf på Q Awards 2016.

På 1970-talet hade Meat Loaf bland annat en roll i den kultförklarade filmen ”Rocky horror picture show”, men hans stora genombrott kom med albumet ”Bat out of hell” som kom 1977 och fortfarande tillhör ett av världens mest sålda album.

Under tidigt 1980-tal hade han också en hit med ”Dead ringer for love”, en duett med Cher.

Hon hyllade honom under morgonen:

”Jag hade så mycket skoj med Meatloaf när vi gjorde ’Dead ringer’. Jag är väldigt ledsen å hans familjs, vänners och fans vägnar. Inbillar jag mig, eller dör underbara konstnärer stup i ett nu?”, skriver hon på Twitter.

Efter några mindre framgångsrika album låg karriären på is under några år, men 1993 gjorde han storstilad comeback med succéalbumet ”Bat out of hell II: Back into hell” och världshitten ”I'd do anything for love (but I won't do that)”.

Totalt har Meat Loaf släppt 12 album, som sålt i över 100 miljoner exemplar världen över. Det sista ”Braver than we are” kom 2016.

Som skådespelare har han också medverkat i ett 50-tal filmer inklusive ”Wayne’s world”, ”Fight club” och ”Citizen Jane”.

Meat Loaf blev 74 år.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Meat Loaf på scen 2012.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

”Meat Loaf” Michael Lee Aday

LÄS VIDARE

Meat Loaf bytte namn efter viktmobbningen

ÄMNEN I ARTIKELN

”Meat Loaf” Michael Lee Aday