Cornelia Jakobs: Grät av hela situationen

Av:  Björn Berglund/TT

Cornelia Jakobs slutade på fjärdeplats i Eurovision Song Contest i Turin.

Upplevelsen beskriver hon som en känslomässig bergochdalbana.

– Jag var så rörd av hela sammanhanget, säger hon.

Det är en något medtagen Cornelia Jakobs som möter TT invid arenan efter finalen. Någon besvikelse över fjärdeplatsen vill hon dock inte kännas vid.

– Jag kände mig jättenöjd med hela framträdandet, säger hon.

Att uppträda i arenan var känsloladdat. Efteråt bröt hon ut i tårar, berättar hon.

– Jag kände mig så lättad efteråt. Jag började gråta av hela situationen direkt när jag kom av scenen. Wow, jag har fått göra det här som är så helt otroligt enormt stort. För några månader sedan var jag liksom en liten independent-artist från Sverige. Jag var så rörd av hela sammanhanget.

”Så jävla random”

I poängutdelningen fick hon hon flera tolvor, av Finland, Estland, Island och Storbritannien. Glädjen gick inte att ta miste på för tv-tittarna.

– Alltså det var så mäktigt! Vi blev så glada varje gång. Det är verkligen så jäkla oklart. Ibland får man noll och ibland får man tolv. Man vet inte alls vad man ska vänta sig i den här tävlingen. Det är så jäva random alltihopa, säger hon.

Poängutdelningen, där Ukraina i slutändan kammade hem överlägset flest tittarröster var en pärs, förklarar hon. Sverige slutade på en fjärdeplats efter Storbritannien och Spanien efter en poängrysare.

När juryn sagt sitt låg Sverige två efter Storbritannien. Bland tittarnas röster rankades Cornelia Jakobs bidrag på sjätte plats.

– Det har varit en otrolig bergochdalbana, väldigt känslomässigt. Det var så spänt och samtidigt jätteupprymt för vi var så himla nöjda med att uppträdandet hade gått så bra, säger Jakobs.

TT: Vad ska du göra nu?

– Nu ska jag till hotellet och fira med min familj och mina vänner och hela teamet.

Åker på sommarturné

När hon landar i Sverige igen väntar två lediga dagar. Sedan börjar repetitionerna inför hennes stundande sommarturné.

– Jag börjar min sommarturné nästa vecka så jag kommer att gå in i det nu. Direkt in i nästa grej bara, det är skönt och bra. Jag har tänkt att shit, vilken babyblues jag kommer att få efter det här, det är så intensiva två veckor när man har fokuserat så hårt och att man känner sig tom efteråt.

TT: Vad tar du med dig hem härifrån?

– Så mycket kärlek och energi, och det är så mycket jag har lärt mig om mig själv och om min egen trygghet. Det har varit jättevärdefullt. Det där kommer att vara lättare att svara på om några veckor, tror jag.

Publisert: