Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

AVSLÖJAR: Cornelia Jakobs till Rockbjörnen 2022: ”Drömmig gala”

Av: 

Elmer Rikner

NÖJE

Mellovinnaren Cornelia Jakobs är klar för Rockbjörnen 2022.

Och det är en taggad artist som kommer att stå på scen den 18 augusti.

– Det ska bli skitkul, jag älskar att giga live, säger hon.

Det börjar dra ihop sig för årets Rockbjörnen. Sju priser kommer att delas ut under den direktsända galan som sänds från Gustav Adolfs torg i Stockholm torsdag 18:e augusti

Cornelia Jakobs har chans på flera björnar – men hon kommer också att uppträda.

– Det känns skitkul, jag har varit på Rockbjörnen i många, många år. Typ i tio års tid skulle jag nästan tro. Det är en skitrolig tillställning.

Hon säger att Rockbjörnen sticker ut och är en fest olikt någon annan.

– Den är väldigt unik för att det är en gala som är mitt på sommaren. Jag har så himla många härliga sommarminnen från Rockbjörnen. Många av de andra galorna är i typ februari, när det är deppigt och jävligt i det här landet. Den har sådana himla härliga luddiga moln runt sig. Det är en drömmig gala på det sättet, säger hon.

Cornelia Jakobs uppträder på Rockbjörnen 2022.
Artisten är nominerad i tre kategorier.

Nominerad i tre kategorier

Precis framför den stora turkosa soffan och den illröda byrån i hennes lägenhet står sångfågeln inklämd i fönstret bakom en växt. Intill står ytterligare en statyett. Om bara några veckor kan fönsterbrädan få betydligt mer vikt på sig. Cornelia Jakobs kan nämligen ta hem flera priser på Rockbjörnen.

– Det känns fantastiskt att vara nominerad i tre kategorier och det gör det ännu finare att uppträda på galan så man på så vis kan ge tillbaka något till alla dem som röstat, säger hon.

Cornelia Jakobs är nominerad i kategorierna årets låt, årets genombrott och årets kvinnliga artist. Och även om hon naturligtvis vill ta hem allting, så finns det ett pris som betyder mer än de andra: årets låt.

– Den här låten är jättespeciell och viktig för mig så det kanske ändå är den som jag hoppas på mest.

Har du någon chans att vinna?

– Ja det tror jag. Det känns som den når ut till många.

”Det ska bli skitkul, jag älskar att giga live”, säger hon.

”Åh, jag älskar Pride”

Kvällen innan vi ses har Cornelia Jakobs spelat på stora scenen på Stockholm Pride, vilket inte bara var en häftig upplevelse, utan även väckte en del nostalgi.

– Jag hade faktiskt mitt första gig någonsin som Cornelia Jakobs på Pride för sex år sedan. Det var sjukt fett att vara tillbaka, säger hon.

”Kunnat få ångest”

Cornelia Jakobs stora genombrott kom i Melodifestivalen 2022. Men den enorma glädjen och tacksamheten bland fans har blandats med svåra känslor och ångest.

– Jag är väldigt mån av att se folk som jag möter och träffar. Jag har alltid varit så. Om jag någon gång varit lite frånvarande har jag kunnat få ångest. Och det har blivit ganska svårt eftersom andelen personer jag ser på en dag har accelererat med en sådan fart att det är omöjligt att se alla, säger hon.

Cornelia Jakobs i Melodifestivalen 2022.

Comeback i Mello?

Snart drar Cornelia Jakobs utlandsturné igång och sedan ska det släppas singlar och göras klart album. Men mycket längre än så har hon inte hunnit i sin planering. Huruvida det blir ytterligare en vända i Melodifestivalen återstår att se, men om det skulle bli så kommer det att dröja.

– Man ska aldrig säga aldrig. Det är typ absolut roligaste jag gjort. Det var verkligen skitkul och man vill ju ha roligt i livet. Men har man vunnit en gång så får man backa lite, säger hon.

ANNONS

25% rabatt på hela Ellos Collection! Fynda bland klänningar, kappor och mycket mer.

Extern länk från Ellos

Gå till rean

Publisert:

LÄS VIDARE

Elisabeth Andreassen: Jag hittade kärleken igen på Tinder

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen

Cornelia Jakobs