Gänget från Köping är tillbaka

Sara Haldert/TT

Publicerad 2021-11-24

Sveriges mest älskade Köping-bor är tillbaka. Nästa år kommer en ny säsong av ”Välkommen till Köping”.

– Kan du tänka dig att det blir en ny säsong! Det känns underbart, säger Linda Hammar.

Det har gått nästan två år sedan tittarfavoriterna Linda Hammar, Mats Halvarsson, Tobbe Jonsson och Frans ”Frasse” Pettersson syntes i tv. Men i början av nästa år är gänget tillbaka med en ny säsong av serien som skildrar livet för några vänner med funktionsvariationer i Köping.

Precis som tidigare varvas vardagliga utmaningar med utflykter, aktiviteter och spännande möten. I år dyker dessutom några nya färgstarka bekantskaper upp.

”Känns underbart”

Att vara tillbaka efter en tuff pandemitid känns superkul, säger Linda Hammar.

– Kan du tänka dig att det blir en ny säsong! Det känns underbart, fast det har så klart varit skönt att vila lite också. Jag har både brutit ett ben och haft corona, men nu är jag tillbaks, säger hon och fortsätter:

– Och jag behöver inte skämmas bara för att jag har ett handikapp heller, så får man ju tänka. Jag är fin som jag är.

I den nya säsongen får tittarna bland annat följa med Mats som har träffat kärleken och firar midsommar i Dalarna. Gänget muntrar även upp Frasse som har haft det lite tufft, och Linda tar med vännerna på en heldag till Gröna Lund i Stockholm.

Att serien är så omtyckt av tittarna tror Linda Hammar kan ha sin förklaring i programmets positiva ton, att gänget i Köping är snälla mot varandra.

– Det är inte som i andra program där folk bara bråkar. Det är viktigt det där med kärlek, för det finns så mycket våld ute i världen ändå, säger hon.

Har roligt

Det har gått snart 15 år sedan programmet, som först hette ”I en annan del av Köping”, började sändas (då i TV4). Med andra ord har Linda Hammar vant sig vid att ha ett filmteam i hälarna.

– Och blir det för mycket säger man bara till. Men det bästa med att vara med i programmet är att man har så roligt när man spelar in, och att de är så snygga i filmteamet!, säger hon och skrattar gott.

”Välkommen till Köping” har premiär den 10 februari i Kanal 5 och på Discovery+.

ANNONS