Idol 2021

Här söker PH-vinnaren till ”Idol” – höggravid

Kishti Tomita i tårar när Lisa Jönsson gör sin audition

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Kishti Tomita kan inte hålla tårarna borta när Lisa Maria Jönsson tar sig vidare i ”Idol”.

Den då höggravida ”Paradise hotel”-vinnaren genomförde sin audition i 35:e veckan.

– I så lång tid har vi kvinnor fått välja bort, välja mellan barn eller drömmen. Det här är stort för mig att du är på väg att göra både och, säger Tomita i programmet.

Hon har vunnit ”Paradise hotel” och även varit med i ”Ex on the beach”, men nu hoppas nyblivna mamman Lisa Jönsson, 27, på en framtid som artist. I våras sökte hon till TV4:s ”Idol”, när hon fortfarande var höggravid.

– Min förhoppning är att juryn inte har suttit och kollat på ”Paradise hotel” eller ”Ex on the beach” eller nåt sånt, det hade varit stelt, säger hon i programmet.

– När jag var liten drömde jag inte om dokusåpor, men jag drömde om att få sjunga. Och att bli mamma. Jag är så redo att bli mamma, jag kommer vara själv och det är jag jätteglad över. Så nu tänker jag att jag börjar om helt på nytt kapitel. Bye bye gamla dokusåpa-Lisa, liksom.

Lisa Jönsson söker till ”Idol” 2021

I maj födde hon dottern Sia, men innan dess var hon tvungen att kämpa mot nerverna för att övervinna scenskräcken inför ”Idol”-juryn.

– Jag är skittaggad på att träffa juryn, men det kan också vara så att jag kommer in dit och får en ångestattack och springer därifrån istället, säger hon innan hon kliver in i juryrummet.

Mer nervös över sjunga än förlossning

Inför Anders Bagge, Kishti Tomita, Katia Mosally och Alexander Kronlund säger hon:

– Nu är jag liksom mer nervös över att sjunga än att gå igenom en förlossning. Jag har sån scenskräck.

När Aftonbladet når Lisa Jönsson inför sändningen av ”Idol”-avsnittet berättar hon att nervositeten blivit värre de senaste åren.

– Det kanske har att göra med att man känner att man hela tiden vill prestera. Så tänkte jag inte när jag var yngre. Men jag hoppas att jag kan komma tillbaka till att inte vara så nervös igen, jag behöver bara bygga upp mitt självförtroende i det lite.

Lisa Maria Jönsson.

Varför kände du att du inte ville att juryn skulle känna igen dig från ”Paradise hotel” eller ”Ex on the beach”?

– För att jag är ju fortfarande samma person, men när jag var med där så var jag också singel-Lisa som älskade att kröka. Och nu när jag söker till ”Idol” är jag gravid i vecka 35 och ska snart få min dotter. Då är det klart att jag inte vill att de ska koppla ihop mig med ”sex på tv” eftersom det inte är jag längre. Det är en del av mitt liv, men inte mitt liv idag.

Under sin audition valde Lisa Jönsson att framföra City and colours låt ”The girl”, men lyckas inte helt övertyga Anders Bagge:

– Det du ger oss nu är egentligen bara en förrätt. Den här låten är extremt monoton, man får inte hela registret, kan vi få höra middan?

Lisa Maria Jönsson vann ”Paradise hotel” 2017 och deltog i ”Ex on the beach” 2020. Inför ”Idol”-juryn får hon en chans att sjunga ytterligare en låt och då imponerar hon så mycket att Kishti Tomita inte kan hålla tillbaka tårarna, efter att Lisa fått ta emot en guldbiljett och tagit sig vidare till slutaudition.

– I så lång tid har vi kvinnor fått välja bort, välja mellan barn eller drömmen. Det här är stort för mig att du är på väg att göra både och, säger Tomita.

”I så lång tid har vi kvinnor fått välja bort, välja mellan barn eller drömmen”. Kishti Tomita brister ut i gråt över att Lisa Maria Jönsson tar sig vidare i ”Idol”.

12 dagar före förlossningen

Lisa vågar knappt tro att det är sant:

– Bara den här guldbiljetten är ju drömmen, så nu blir det barn och ”Idol” samma tid i livet. Alla drömmar samtidigt, säger hon i programmet.

Till Aftonbladet utvecklar hon:

– Jag har inte haft nån uppfattning om Kisthi innan, men nu älskar jag henne. Det kände som att hon såg mig. Jag har gått igenom en hel graviditet ensam och hade mamma med vid förlossningen. Under hela graviditeten jobbade jag 30 timmar och pluggade 40 timmar i veckan och jag kände att hon såg hur jag har kämpat.

Du går vidare till slutaudition också?

– Ja, och där var jag bara tolv dagar innan min dotter föddes. Nu i efterhand är jag extremt chockad över att jag satte mig i bilen och körde de där 30 milen från Jönköping till Stockholm. Hon hade kunnat ploppa ut vilken dag som helst, men jag hann hem igen, säger hon och skrattar.

Auditionturnén av ”Idol” sänds måndagar till onsdagar 20.00 i TV4.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Katia Mosally: En gång åt jag en hel prinsesstårta till middag

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol 2021

Idol

Lisa Jönsson

Paradise hotel

TV4

Ex on the beach