Discovery

Nour El-Refais ilska mot ”Naked attraction”

”Fullkomligt jävla vidrigt”

Av: 

Stina Dahlgren

Nour El Refai.
Nour El Refai.

NÖJE

”Naked attraction” kritiseras hårt av Nour El-Refai.

Komikern menar att programmet kan påverka svenska folket, och framför allt unga människor, negativt.

– Jag tycker det är absolut jävla vidrigt, säger hon i podcasten ”Nours poddelipodd. Och Henrik”.

Nour El Refai gick till attack mot ”Naked attraction” i sin podd.

”Naked attraction” har tagit Sverige med storm. Programmet går ut på att deltagarna klär av sig nakna för att sedan bedömas av en så kallad ”väljare”. Till slut återstår endast en naken person kvar, och priset är att gå på dejt med ”väljaren”.

Kritiserar ”Naked attraction”

Någon som inte är ett fan av programmet är komikern och skådespelaren Nour El-Refai, 34.

– Det är så jävla fruktansvärt att man ska sitta och titta på när folk väljer bort kroppar för att de ser ut på olika sätt, säger hon i podcasten ”Nours poddelipodd. Och Henrik”.

Hon konstaterar att i och med ”Naked attraction” så har tv som media dött för henne.

– Tv som ändå är en stor del av mitt jobb, som jag älskar som varit en stor del av min uppväxt, som betyder mycket för mitt barn. Jag känner bara att fy fan att de gör ett så stort program av det här.

Nour El-Refai: ”Vidrigt”

Nour El-Refai tycker också att det är märkligt att Kanal 5 och Discovery+ har marknadsfört programmet så mycket, och att de valt just ”Naked attraction” som sin storsatsning.

– Det är fullkomligt jävla vidrigt i en tid av skitmycket ätstörda unga människor. Bara det här att välja bort kroppar... Jag tycker att det är så vidrigt, säger Nour El-Refai.

Hon tror att kvinnornas kroppar kommer att bedömas hårdare än männens i programmet och säger att det handlar om att vi lever i ett patriarkat.

– Jag känner en djup sorg när tv går så här långt och när svensk tv kan normalisera sådan här skit. Jag tycker det är absolut jävla vidrigt, säger Nour El-Refai

Vill hylla mångfald

Mathilde Albinsson är pressansvarig på Discovery och för ”Naked attraction”. Nu svarar hon på Nour El-Refais kritik.

”Den brittiska förlagan blev en omedelbar succé i England, men programmet har även blivit en hyllad tittarfavorit i flertalet länder, som Finland, Norge, Tyskland och Polen, som ett program som avdramatiserar nakenhet och där vi befinner oss långt från filter och den putsade digitala personan. Naked Attraction syftar till att lyfta, hylla och visa på bredden av kroppars unika skönhet med potential att bidra till att bryta fördomar kring kroppsideal och normer”, skriver hon i ett mejl till Aftonbladet.

I en tidigare intervju med Aftonbladet har även sexologen och castaren Aurora Brännström sagt att tanken med ”Naked attraction” Sverige är att de ska hylla mångfald.

– Vi har verkligen pratat om att det här ska bli en snäll produktion. Det är lite av poängen med den svenska versionen, att vi ville att det ska hylla kroppar snarare än att tittare eller de som är med blir ännu mer kritiska, säger hon.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Sofia Wistam leder ”Naked attraction” på Kanal 5/Discovery+.
Publisert:

LÄS VIDARE

Nour El-Refai och Eric Ericson vann ”Hela kändis-Sverige bakar”

Tramsfrans: Sofia Wistam programleder Naked attraction

ÄMNEN I ARTIKELN

Discovery

Nour El Refai