Nashville-sångerskan död – blev bara 28 år

1 av 2 | Foto: Youtube
Jessi Zazu (till vänster).
NÖJE

Jessi Zazu, som frontade Nashville-bandet Those Darlins, har dött.

Bandet var pionjärer inom indierock-genren, men splittrades 2016. Samma år fick Jessi Zazu cancer.

På tisdagen förlorade hon kampen mot sjukdomen, skriver The Tennessean.

Jessi Zazu, gitarrist, sångare och medgrundare till bandet Those Darlins, dog på tisdagen efter en tids kamp mot cancer.

Hon somnade in på sjukhus omgiven av familj och vänner. I väntrummet vakade även musikkollegor, uppger skriver The Tennessean.

Hon sjöng och spelade med Those Darlins under tio år, men 2016 meddelade indierock-bandet att de skulle gå skilda vägar.

Två veckor efter splittringen fick Jessi Zazu diagnosen livmoderhalscancer.

Sedan dess pratade Zazu öppet om sjukdomen. Hon beskrev bland annat sjukdomen på en insamlingssajt, på vilken vänner och fans samlat in mer än 50 000 dollar till sångerskans läkarkostnader.

Hon sjöng om sjukdomen i låten ”Ain’t afraid” på bandets sista album, ”Blur the line”:

”En tumör växer i min kropp, jag vet inte vad som väntar mig, men jag är inte rädd längre”, lyder några av stroferna ur låten.

Enligt musikmagasinet Rolling Stone berodde Those Darlins framgångar på deras förmåga att blanda alt-country, garagerock och punk med musik som är typisk för det fattiga bergsområdet Appalacherna i östra USA.

”I går sade jag adjö till min bästa vän, mångåriga vapendragare och hjälte, Jessi Zazu Wariner”, skriver tidigare bandmedlemmen Linwood Regensburg på Those Darlins Facebooksida.

Jessi Zazu blev 28 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik

Nashville