Ida Warg säljer sitt bolag: ”Fantastiskt kul och spännande”

Finländska Lumene blir nya ägare

Publicerad 2023-12-20

Ida Warg har tjänat miljoner på sitt skönhetsbolag.

Nu säljer hon det, rapporterar Di.

– Från första sekund fick jag en positiv magkänsla, säger hon till tidningen.

Influencern Ida Warg, 37, startade sitt bolag Ida Warg Beauty 2018 och bara det senaste året har det omsatt 135 miljoner kronor.

Från början fokuserade bolaget på brun utan sol-produkter, men har på senare år även lanserat hud-, hår- och kroppsvård.

Men nu säljer hon det till det finländska skönhets- och hudvårdsföretaget Lumene Group, skriver Di.

– Vi delar samma syn i många frågor, till exempel att alla produkter ska vara veganska, och jag är säker på att de kommer förvalta varumärket på det sätt jag vill, säger Ida Warg till tidningen.

Alexander Pärleros och Ida Warg.

Säljer 100 procent av bolaget

Hon tillägger att hon själv knappt kan förstå att hon startat ett så stort skönhetsvarumärke, men att de kommit till en fas där hon känner att kraft och resurser behöver komma in i bolaget.

”Väldigt viktigt för mig har varit att hitta en partner med rätt resurser och som kan vårda det varumärke vi byggt upp”, skriver Ida till Aftonbladet och fortsätter:

”Det känns fantastiskt kul och spännande att se hur bolaget kommer att utvecklas under kommande år”

Ida Warg.

Kommer fortsätta jobba med varumärket

Fram till nu har Ida ägt 50,1 procent av sitt företag – men säljer alltså nu hela delen till Lumene. Hon berättar att det var en önskan från deras håll och att hon var öppen för det mesta.

Ida kommer dock att fungera som rådgivare inom Lumene Group och fortsätta att marknadsföra produkterna.

”Jag kommer att fortsatt jobba i bolaget  vilken också känns kul. Lumene har ett fantastiskt kompetent team som jag ser fram emot att jobba med”, skriver hon.

Nu ser Ida fram emot att åka tillbaka till sin familj i Spanien och få se sin sons julshow. Kommande tiden kommer hon ha semester, efter en ”otroligt intensiv höst”.


Läs mer om Guldbaggens publikpris och de nominerade filmerna här.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln