Zara Larssons ord efter Israel-attackerna

Starka reaktioner på popstjärnans inlägg

Publicerad 2023-10-09

Zara Larsson, 25, kritiserar omvärldens reaktioner efter Hamas attack mot Israel.

”Oh, så det är ’Stå upp för Ukraina’ när Ryssland attackerar men inte Palesti-”, skriver popstjärnan på Instagram.

Följ ämnen
Israel

Zara Larssons inlägg har resulterat i många starka reaktioner i hennes kommentarsfält, från följare på båda sidor i konflikten.

”Tack Zara, för att du stöttar Palestina”, skriver en person.

”Du stöttar mord på oskyldiga barn”, skriver en följare som står på Israels sida.

Zara Larsson.

Kritiserade Israel 2021

Det är inte första gången Larsson kommenterar konflikten mellan Israel och Palestina. I maj 2021 kritiserade popstjärnan Israel och stödet landet får från USA.

”Vi måste stå upp för judar i hela världen som utsätts för antisemitiskt våld och hot, men vi måste också ställa till svars en stat som upprätthåller apartheid och DÖDAR civila, finansierat av amerikanska dollar. Det ena behöver inte utesluta det andra. Det som händer just nu i Palestina är en SKAM. Ett BROTT”, skrev hon på Instagram och avslutade inlägget med hashtagen Freepalestine.

Zara Larsson på Instagram story.

”Världen kan inte sitta och se på”

Den svenska popstjärnan är bara en av många kända personer världen över som uttalat sig efter Hamas attack mot Israel.

”Wonder woman”-skådespelaren Gal Gadot, som är född i Israel, uttrycker sitt stöd till hemlandet på Instagram, rapporterar Vanity Fair.

”Jag stödjer Israel, det borde ni också göra. Världen kan inte sitta och se på när dessa fruktansvärda terrordåd sker”, skriver hon.

”Judar är den enda gruppen människor som inte har tillåtelse att försvara sig. Det här har inget med ockupationen att göra. Hamas vill inte att ockupationen ska upphöra. De vill utrota Israel. De är finansierade av Iran, som försöker förstöra fredsuppgörelsen”, skriver komikern Amy Schumer, som har judisk bakgrund, på Instagram.

Kylie Jenner.

Postade bild – på fel barn

Modellen Kylie Jenner delade under lördagen ett inlägg på Instagram story till stöd för Israel – men raderade det efter bara en timme.

”Nu och för alltid – vi står upp för Israels befolkning”, löd inlägget.

Även Jamie Lee Curtis plockade bort ett Instagraminlägg under helgen, skriver Huffington Post. Skådespelaren postade en bild på rädda barn som sökte skydd från bomber tillsammans med texten ”Terror från skyn” och en bild på den israeliska flaggan. Stjärnan hade dock missat att fotot föreställde barn på en palestinsk skola i Gazaremsan.

Aftonbladet har sökt Zara Larsson.

Jamie Lee Curtis.
A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

ANNONS