Johnny Depp i rättegång mot brittisk press

Experten: Han riskerar hela karriären

Uppdaterad 2020-07-08 | Publicerad 2020-07-07

I dag inleds rättegången där Johnny Depp har anklagat tidningen The Sun för förtal.

Hela karriären kan stå på spel.

”Pirates of the Caribbean”-stjärnan Johnny Depp, 57, stämde tidigare i år brittisk press för förtal.

Det gäller bland annat en artikel publicerad i tidningen The Sun 27 april 2018 där han kallades för ”hustrumisshandlare”.

Ex-frun vittnar för Depp

Skådespelaren stämmer utgivaren Rupert Murdoch’s News Group Newspapers och chefredaktören Dan Wootton, 37, och i dag inleds rättegången i London. Johnny Depps ex-fru Amber Heard, 34, kommer att närvara både som åhörare och vittne för försvarssidan, skriver The Guardian.

De var gifta mellan åren 2015 och 2017, och Heard har anklagat honom för att ha varit våldsam under äktenskapet. Skådespelaren nekar och har tagit vidare ärendet till domstolen i USA.

Amber Heard anländer till domstolen i London.

”Kritiskt läge för Depp”

Enligt Emily Cox som är juridisk expert på ärekränkning står nu hela skådespelarens karriär på spel.

– Det här är ett kritiskt läge för Depp och han riskerar hela karriären och sitt rykte bland sina fans världen över, säger hon till tidningen.

Cox menar att det är nya och inte lika förlåtande tider nu.

– Insatserna för honom är höga. Hollywood har ignorerat och tillåtit kändisars avskyvärda beteende förut, men nya vindar drar genom Hollywood och i hela samhället. Det är avgörande för Johnny Depp att han kan rentvå sitt namn, säger Emily Cox.

Amber Heard och Johnny Depp skilde sig 2017.

Ex-flickvänner på plats

Johnny Depps två ex-flickvänner Vanessa Paradis, 47, och Winona Ryder, 48, kommer att vittna till hans försvar.

Enligt Variety har 70 000 sms granskats i förundersökningen. Där fanns bland annat sms-konversationer mellan Depp och brittiska skådespelaren Paul Bettany, 49, där Johnny Depp bland annat skriver ”låt oss bränna Amber”. Det ska även finnas sms där han försöker köpa droger under en resa i Australien.

Ljudinspelningar mellan makarna Heard och Depp har hittats och kommer att användas som bevismaterial. På en av dem hörs det hur Amber Heard säger att hon inte är ett våldsoffer, utan förövaren, skriver Variety.

Enligt Hollywoodstjärnans advokater har Depps karriär skadats av The Sun.

De säger att han har gått miste om flera filmroller på grund av anklagelserna.

I en tidigare version av den här artikeln stod det att Emily Cox sa att Johnny Depp troligen skulle behöva byta namn, rätt ska vara att han behöver rentvå sitt namn.

ANNONS