Mejla

Torbjörn Ek

Sanna ägde konkurrenten – med ett Lotta Engberg-medley

Tobbe Ek: Blinkningen till TV4:s programledare ledde till allsångs-seger på walkover

Sanna Nielsen chockade med ett Lotta Engberg-medley under premiären.
Sanna Nielsen chockade med ett Lotta Engberg-medley under premiären.

NÖJE

TV4 värmde upp allsångssommaren – men så kom SVT och satte skåpet.

Bara att se Sanna Nielsen bränna av ett medley med konkurrentens största hits, har det någonsin gjorts förut?

Den Lotta Engberg-hyllningen borde ses som seger i den inofficiella men ständigt återkommande allsångs-duellen mellan tv-kanalerna – på walkover.

Kanske avgjorde vädret med klarblå himmel. Och de urvackra vyerna över Stockholmssiluetten från Skansens höjder är gratis kulisser.

Men SVT försökte heller inte dölja att ingen publik fanns framför scenen utan omfamnade det med Sanna Nielsens öppningsnummer på en tom grusplan.

Där TV4 använde sig av dansare på scenen öste SVT också istället på med en egen allsångskör, som placerats ut på lämpligt avstånd från varandra i det som vanligtvis brukar vara publikplats.

Men framför allt lyckades SVT få in tittarna i direktsändning. TV4:s bästa kort var att kuppa in reprispublik från tidigare sändningar av ”Lotta på Liseberg” men de misslyckades med försöket att ha folk sjungandes via videoklipp från hemmasoffan.

”Väntar bara på naket från hemmasoffan”

I SVT däremot lyfte Sanna Nielsen gång på gång fram att det var ett försök och att det kunde gå hur som helst – men det gick alldeles lysande. Via kanalens duo-app lyckades tittarna få vara med och sjunga på ett härligt inkluderande sätt.

SVT:s nya publiklösning i premiärprogrammet.

Och snabba byten av sjungande ansikten gjorde att SVT undvek det som en läsare hoppades på i vår chat på Aftonbladet:

”Nu väntar man bara tills det dyker upp något naket i duo-appen”.

I tolv års tid har TV4:s ”Lotta på Liseberg” jagat hack i häl och nästan tagit sig ikapp ”Allsång på Skansen” och tvingat tröga mastodonten SVT att försöka tänka om och tänka nytt.

Snacka om att äga ut konkurrenten på allra kärleksfullaste sätt

Men det krävdes tydligen en pandemi för att få gänget på Gärdet i Stockholm att spotta ur sig sina allra bästa idéer och med den här Skansen-premiären visar ”Allsång på Skansen” att gammal ibland också kan vara både äldst, snyggast, smartast och roligast.

Att då också toppa det med Sanna Nielsens hyllning till konkurrenten Lotta Engberg, som också är en av Sannas eviga förebilder sen hon var liten, blev alldeles ljuvligt.

Ett helt allsångsmedley med Lotta-sväng av högsta klass med ”100%”, ”Fyra bugg och en coca-cola”, ”Kär och galen” och ”Världens bästa servitris” fick i alla fall mig att gå bananer i tv-soffan. Snacka om att äga ut konkurrenten på allra kärleksfullaste sätt.

ANNONS

Fynda produkter från IDUN Minerals! Just nu 20% rabatt på populär makeup, hudvård och hårvård.

Extern länk från Apohem

Köp här!

Sanna Nielsen ägde ut konkurrenten Lotta Engberg, menar Tobbe Ek.

Av: 

Torbjörn Ek

Publisert:

LÄS VIDARE

Så mycket tjänar allsångsprofilerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsång på Skansen

Sanna Nielsen

Lotta Engberg

Lotta på Liseberg (TV4)

SVT, Sveriges Television

TV4