Josephine Bornebusch

Josephine Bornebusch vill ha hyllade stjärnan

Avslöjar Hollywoodskådisen hon vill se i USA-versionen av ”Älska mig”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Prisbelönta ”Älska mig” har nypremiär i Sverige – samtidigt fortsätter amerikanska ABC att jobba med en egen version.

Nu avslöjar skaparen Josephine Bornebusch vem hon helst skulle vilja se i sin egen roll i USA.

– Hon är ju fantastisk, hon har otrolig tajming och också ett djup, säger hon.

Redan innan första säsongen hade premiär på Viaplay hade rättigheterna till en amerikansk version av ”Älska mig” sålts till ABC. Seriens skapare Josephine Bornebusch, 38, har fått se ett första utkast till manus och kommer att fungera som exekutiv producent.

– De håller på och jobbar med den, jag såg ett första utkast. Men jag har också valt att de ska få göra sin grej. Jag tror att et är viktigt att inte gå in och pilla för mycket när de ska göra sin version. Jag vill ju bara göra en likadan. Det vill de inte, då kan de ju köpa den jag redan har gjort, så jag lät dem göra sin grej helt enkelt, säger hon inför premiären av den andra säsongen av ”Älska mig” på Viaplay.

Josephine Bornebusch.

Drömskådisen

Men hon har en drömskådespelare i den rollen hon själv har här i Sverige.

– Åh det skulle vara Phoebe Waller-Bridge, typ, säger hon.

Den brittiska skådespelaren, regissören och manusförfattaren Phoebe Waller-Bridge, 35, har hyllats för sina serier ”Fleabag” och ”Killing eve”. På bio har hon bland annat setts i ”Solo: A star wars story” och anlitades nyligen för att skriva om manuset till den kommande James Bond-filmen ”No time to die”.

– Hon är ju fantastisk, hon har otrolig tajming och också ett djup. Jag älskar att jobba med skådespelare som har humorn i grunden men som också har ett dramatiskt djup. Då behöver man inte spela fram humorn utan kan snarare dra tillbaks den, säger Josephine Bornebusch.

Phoebe Waller-Bridge.

Första säsongen av ”Älska mig” belönades på Kristallen-galan som årets tv-drama.

– Jag har bara fokuserat på att göra en serie som jag själv tycker om och sen mottagandet, det är helt... Jag vet inte vad man ska säga, överväldigande verkligen, säger Bornebusch.

”Det var dags nu”

Hon har på samma sätt som Waller-Bridge hyllats för såväl manus och regi som sin skådespelarinsats i ”Älska mig”.

Det har pratats en del om att du blivit en förebild för andra starka kvinnor, att man kan ta plats som regissör och skriva manus, vad tänker du kring det?

– Det är ju magiskt om jag har startat den trenden, jag tror inte att jag har gjort det. Det har bara varit rätt tid, det var dags nu, säger hon och skrattar.

Ur ”Älska mig”.

Har det varit svårt för dig att ta den platsen?

– Nej, jag tycker faktiskt inte det. Det är klart att man inte har glidit in på ett bananskal, jag har jobbat sen jag var 13 och skrivit saker som jag inte har vågat skicka iväg och varit: ”Men jag då, kan inte jag få regissera?” Så kommer andra som är mycket mer erfarna, säger hon.

Hon beskriver det som at hon inte varit i en situation där alla omkring har sagt nej.

– Så har det inte varit. Jag är jävligt glad att det kom nu, för jag tror att hade jag fått en chansen för några år sen, så var jag inte redo. Då hade resultatet inte blivit lika bra.

Andra säsongen av ”Älska mig” har premiär på Viaplay söndag 13 september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

Dilan Gwyn blev ”skiträdd” för sin egen film

ÄMNEN I ARTIKELN

Josephine Bornebusch

Phoebe Waller-Bridge

Viaplay

Tv-serier