Viktor Frisk

”Vi kan inte sjunga och har aldrig trott det heller”

Efter utbrändhet och en kvarts miljard streams – nu släpper Samir & Viktor nytt

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Samir Badran återhämtar sig från utbrändheten – men släpper ändå nytt med Samir & Viktor.

Totalt har duons låtar streamats över 250 miljoner gånger.

– Vår grej är att vi kan samla människor och fånga en publik även fast vi egentligen inte kan sjunga och vi har aldrig trott att vi kan det heller, säger Viktor Frisk.

För sjunde året i rad släpper Samir & Viktor en låt som kan bli sommarens stora hit. Ändå har Viktor Frisk, 25, svårt att ta in att duons musik nu har streamats över 250 miljoner gånger.

– En kvarts miljard? Det är det sjukaste jag hört idag, säger han.

Trodde du att det skulle bli så när ni släppte er första singel ”Success” 2014?

– Nej aldrig, för vi kunde inte sjunga. Jag kommer ihåg när vi åkte till studion och Samirs pappa sa: ”Ni kan inte sjunga”. Nej, det har du rätt i. Andra artister går in och kör line efter line, vi gick in och tog ord för ord och pitchade. Idag brukar låtskrivare säga: ”Ni har verkligen blivit bättre på att sjunga”. Jo tack, nu klarar vi av att dra ihop tre ord, säger Viktor Frisk och skrattar.

Viktor Frisk och Samir Badran.

Glädje istället för skönsång

Men Samir & viktors framgång bygger inte heller på skönsång. Med tre framgångsrika hits från Melodifestivalen och sommarplågor som ”Saxofuckingfon” och ”Put your hands up för Sverige” lyckas de locka fans med sin glädje.

– Vår grej är att vi kan samla människor och fånga en publik även fast vi egentligen inte kan sjunga och vi har aldrig trott att vi kan det heller, säger Viktor.

– Ta Victor Leksell eller Molly Sandén. De har en känsla som går in i bröstet när de sjunger. Skulle vi ta bort autotune är det ingen som skulle tänka ”wow vad fint”. Vår grej är upptempo, med en text man kan sjunga med i och nåt som folk i alla åldrar kan bli glada av.

Utbränd av turnéerna

Under fredagen släpps nya låten ”karantän”, ett samarbete med norska artisten Tix. Trots att Samir Badran, 29, fortfarande håller på att tillfriska från sin utbrändhet har duon setts i studion och spelat in både den och ytterligare en låt som släpps senare i sommar. Samir har däremot avböjt att göra intervjuer inför singelsläppet och väljer fortfarande att tillbringa mesta delen av sin tid i hemstaden Linköping.

– Vi har haft bra kontakt hela tiden, när de här låtarna kom ringde jag Samir och frågade om han ville köra. Han sa: ”Fett, jag kommer till Stockholm så spelar vi in låten”. Så han gjorde det och så gick vi ut och käkade lite.

Men han mår inte tillräckligt bra för att göra intervjuer nu när låten släpps?

– Han väljer nog att fokusera på att må bra istället.

Du som också har varit utbränd, hur tänker du kring att ni spelar in nya låtar trots att Samir kanske inte hunnit bli fullt frisk ännu?

– Framför allt är det turnéerna som varit det allra jobbigaste för honom. Samtidigt älskar vi att uppträda för publik, så vi kanske gör det igen nästa sommar, men inte 65 spelningar. Samir lyssnar till vad han orkar och när han känner att han inte pallar mer så åker han därifrån. Vi sätter ingen press på varandra.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det för paren som fann kärleken i ”Let’s Dance”

ÄMNEN I ARTIKELN

Viktor Frisk

Samir Badran

Utbrändhet

Sommarplåga