Mejla

Kristoffer Bergström

Bedrövelsen kan få finnas – den borde bara inte filmas

Mästarkvalet är svårt som ett bulgariskt korsord

Kim Källström och Pernilla Wiberg gör upp i Mästarkvalet.
Kim Källström och Pernilla Wiberg gör upp i Mästarkvalet.

NÖJE

En gång på semester i Sofia fann jag ett bulgariskt korsord och försökte fylla rutorna med kyrilliska bokstäver.

Det var hemskt svårt.

Reglerna i Mästarkvalet är svårare.

Ett spöke svävar in i rummet.

Förlåt, det är Kim Källström.

Av reklamskäl är hans tröja blurrad så att hela torson fladdrar suddigt. Men vem orkar byta, han deltar ju inte i ett program som fäster vikt vid detaljer. Det är inte Mästarnas mästare längre, det är Mästarkvalet.

Hittills har jag ömsom berömt och ömsom skällt på Mästarnas mästare. Musiken är bättre än någonsin, grenarna håller klassen, men deltagarlistan är klen och upplägget tveksamt.

Om det är bra? Jag vet inte själv vad som kvarstår när plus lagts till minus.

Skönt då att kunna vara tydlig en gång. Allt med det webbexklusiva programmet Mästarkvalet är dåligt. Idén är halvdan, grenarna är dumma, genomförandet är sorgligt.

Pernilla Wiberg, den stackaren, förväntas piska fram tävlingsdjävulen hos deltagare som inte orkar byta tröja. Hon är både programledare, intervjuare och motståndare, vilket är två eller tre roller för mycket. Till sin hjälp har hon ett slutspelsträd som en gammal tabellräv som jag inte begriper utan att frysa bilden, backa, och se om ett par varv.

Läs och begrunda:

Det olyckliga är kanske inte att Mästarkvalet finns

Alla utslagna möter Wiberg och oavsett resultat går du vidare till en gruppduell och oavsett resultat går du till final. Vad tävlingarna i stället sägs gå ut på är ”att skaffa en fördel”, vilket är nonsens. Om båda slår Pillan, har båda då fördel gentemot varandra?

(Fördelen har visat sig vara att välja ordning på tre grenar, vilket inte har någon inverkan på resultatet eftersom alla grenar ändå ska avverkas).

Då ingen kan åka ut är Kenneth Hansen fortsatt kvar i matchen. Han har kommit sist i alla grenar, förlorat nattduellen, förlorat mot Pernilla och förlorat mot Kim Källström men är fortfarande inte utslagen. Det är synd om gubben, han borde släppas fri, inte knuffas ut till ännu en dust med tveksamt upplägg.

Men så funkar Mästarkvalet. Så funkar det inte.

Jag antar att programmet finns för att hålla kvar alla deltagare lika lång tid, så att alla kan planera in en vecka i solen. Det är kanske nödvändigt. Jag förstår också att de utslagna behöver sysselsättas medan de kvarvarande svettas, så det är i sin ordning att det ordnas lekstunder för dem.

Nej, det olyckliga är kanske inte att Mästarkvalet finns.

Bedrövelsen borde bara inte filmas.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Av: 

Kristoffer Bergström

Publisert:

LÄS VIDARE

Mästarnas mästares deltagarkris: ”Färre att ringa nu”

ÄMNEN I ARTIKELN

Kim Källström

Mästarnas mästare

Pernilla Wiberg