Louise Hoffsten trotsar isoleringen: ”Jag ville sjunga”

Spelade för fansen från ett tomt Globen trots sin MS

Uppdaterad 2020-04-15 | Publicerad 2020-04-10

Louise Hoffsten hyllas av fansen för sin medverkan i ”Karantänsessions” från ett tomt Globen.

Trots att hon har den kroniska sjukdomen MS och räknas till riskgrupperna valde hon att medverka vid konserten.

– Jag ville sjunga, det är det svåra i sjukdomen, när man inte får sjunga, säger hon efteråt.

Globen var i stort sett tomt, men ändå fyllt av kärlek från tittare över hela Sverige och även utanför landets gränser när Aftonbladet sände Lina Hedlunds initiativ ”Karantänsessions” under torsdagen.

Medverkade gjorde artister som Sanna Nielsen, Mariette Hansson och Martin Stenmarck. Efter konserten var Louise Hoffsten extra glad över att ha kunnat sjunga och musicera tillsammans med vänner och kollegor.

– Det är så häftigt att det här har ordnats så snabbt, med snabba ryck och alla människor som ställer upp. Det tycker jag är jättefint. Man känner sig lite uttorkad nu när man inte har fått spela på länge, så det känns väldigt roligt då att få komma hit till Globen och få göra det, säger hon.

Louise Hoffsten ingår i riskgrupperna för corona: ”För mig är det precis som vanligt. Om man lever med en sjukdom som MS så vet vi att det inte är bra att dra på sig infektioner.”

Hoffsten lever med den kroniska sjukdomen MS, multipel skleros, sedan mitten av 90-talet. Sjukdomen gör att hon räknas till riskgrupperna när det gäller coronaviruset, men för henne var det viktigt att få vara med och framföra sin nya låt ”Det är en vacker värld”.

Det är nog många som funderar just med din MS, är du riskgrupp?

– Ja, jag är riskgrupp.

Louise Hoffsten sjöng under ”Karantänsessions” i Globen.

”För mig är det precis som vanligt”

Var det självklart ändå att komma hit?

– Ja, det är det.

Varför?

– Därför, jag ville sjunga. Det är det svåra i sjukdomen, när man inte får sjunga. Man känner sig väldigt uttorkad då, absolut.

Hur tar du hand om dig i den här svåra tiden annars?

– Vet du, för mig är det precis som vanligt. Om man lever med en sjukdom som MS så vet vi att det inte är bra att dra på sig infektioner. Det gäller att tvätta händerna, sköta sig, ta hand om sig och... Ja, allt är precis som vanligt faktiskt, säger hon med ett skratt.

ANNONS