Robinson

Klas Beyer släpper bok om Robinsonäventyret

”Är en annan person än den jag var på ön”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

Årets Robinsonvinnare Klas Beyer tog med sig en dagbok som personlig grej till ön.

Senare i år släpper han Robinsondagboken.

– Jag kände att jag ville äga rätten till min egen historia, säger han.

Klas Beyer satt dagligen och skrev om sina tankegångar och upplevelser på robinsonön. Det har nu resulterat i boken Robinsondagboken, som släpps som ljudbok på Storytel senare i år.

– Jag kände att jag ville äga rätten till min egen historia. För mig blir det också viktigt att reflektera över en sån här grej i efterhand. Det blir som en psykologisk djupdykning av min egen uppfattning, säger Klas Beyer.

Klas Beyer tycker inte att han porträtterades på ett felaktigt sätt i programmet, men att bristen på mat gjorde att hans självbild förändrades och att han började ifrågasätta sig själv på både bra och dåliga sätt.

– Jag är en annan person än den jag var på ön. Jag har mycket mer energi och har lätt till skratt men bristen på mat gör att de sidorna inte får frodas. När jag såg på programmet upplevde jag mig själv som en tråkigare person än vad jag är på hemmaplan.

”Absolut det värsta”

Att skriva dagbok är något som Klas Beyer gjort tidigare. Han ser det som ett skönt sätt att uttrycka sig på och där han kan få ur sig lite tankar. Samtidigt som det känns blottande och läskigt att dela med sig av sina tankar, tycker han att det är intressant.

– Jag älskar ju böcker generellt och att få skriva en bok är ju jävligt fett. Men jag kände också att jag inte ville skriva en bok som skulle skrivas på ett sätt som jag inte var bekväm med. Man ska skriva om något som man själv tycker är intressant och brinner för annars ser jag ingen vits i att skriva det.

Vad kommer förvåna läsaren?

– Jag tror att det är ganska svårt att sätta sig in i hur psykologiskt saker och ting ändå är. Jag har ju själv fått frågan om de slider till oss lite mat bakom kameran, men det är tufft och på riktigt, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan återge den här paranoia som uppstår till slut, där du känner att du inte kan lita på någon. För mig var det absolut det värsta, det är inget snack. Har man läst många psykologiska böcker så känns det som att man fattar den grejen efter att ha varit med om det här.

PODD: Älskade hatade dokusåpa

I podden ”Världens bästa tv” pratar vi om dokusåpor. Hur ser framtiden ut?

ANNONS

3 för 2 på allt smink från Bare Minerals! Passa på att köpa dina favoriter.

Extern länk från Lyko

Gå till kampanjen

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Robinson

LÄS VIDARE

Så gick det sen – efter ”Robinson” 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Robinson

Storytel

Klas Beyer