TV4 inför krisplan för Malin Stenbäck i ”Love Island”

Av: Nils Lolk

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4:s realityprogram ”Love Island” har säsongspremiär den 19 augusti.

Nu tvingas dock kanalen införa en krisplan. Programledaren Malin Stenbäck är nämligen höggravid.

– Får återkomma till vad den består i. Men vi kan säga att det leder till en stor överraskning, säger Lotta Edvardsson till Nöjesbladet.

Kärlekssåpan ”Love Island” är precis i startgroparna med nya säsongen som har premiär under måndagen. Men allt går inte helt enligt planerna. Kanalen tvingas nu införa en krisplan för att hantera att programledaren Malin Stenbäck, 32, är höggravid.

– Jag har allt jag behöver på plats och kommer självklart inte ta några risker. Det finns såklart en plan för hur allt ska lösa sig, säger hon till TV4.

På den grekiska ön Korfu har Stenbäck med sig både kärleken Peter Molund och en barnmorska, som tillsammans med annan personal ska säkerställa hennes medverkan i programmet.

Hintar om överraskning

TV4:s exekutiva producent för ”Love Island” Lotta Edvardsson skriver i ett uttalande till kanalen att programledarens hälsa är det som är prio ett. Samtidigt hintar hon om en överraskning.

– Vi är så lyckliga över att Malin är vår trygga kapten även i år, och har möjlighet att följa upp fjolårets succé. Det viktigaste för alla inblandade är att hon mår bra, och det styr alla beslut kring hennes medverkan. Det kommer också leda till en stor överraskning längre fram, skriver hon.

1 av 3 | Foto: Karin Törnblom
Malin Stenbäck.

Till Nöjesbladet säger Lotta Edvardsson att hon inte kan berätta mer om vad krisplanen innebär.

– Vi får återkomma till vad den består i, men vi kan säga att det leder till en stor överraskning. Sedan finns såklart alla former av stödfunktioner på plats för Malin. Produktionen är också säkrad, säger hon.

”Påverkas till stor grad”

Hur påverkas inspelningarna av att Malin är höggravid?

– I detta skede jobbar hon med samma energi och magi som vanligt, men det är också ett program där allt kan hända då vi sänder direkt från Grekland. I ett senare skede påverkas inspelningarna i stor grad, då hennes hälsa alltid går först och en annan plan sätts i verket.

Kan det här komma att avbryta inspelningarna?

– Det kanske är en klyscha, men allt kan hända under en tv-inspelning som sänds direkt, inte minst från Grekland. Som sagt - hälsan går först och det finns en plan för om, och när, hon måste lämna inspelningen.

Kommer hon att föda på Korfu?

– Nej, hon kommer inte att föda på Korfu enligt plan.

Publicerad: