Svennis om svarta rubrikerna: ”Jag har inget att skämmas för”

Pratar om omtalade otrohetsaffären i ”Sommar i P1”

Om några veckor är det dags för Sven-Göran Eriksson att sommarprata.

Han kommer bland annat ta upp den omskrivna otrohetsaffären med Ulrika Jonsson som kostade honom jobbet som Englands förbundskapten.

– Det är definitivt inget jag backar för, säger han.

Sven-Göran Eriksson är fotbollstränaren från Värmland som kastades in i den internationella hetluften. Han ska sommarprata för andra gången den 10 juli, första gången var år 2000.

– Jag sommarpratade för 21 år sedan, då hade jag nyss vunnit ligan med Lazio i Italien. Bara några månader senare flyttade jag till England så det här programmet kommer att handla om England och framåt.

Kommer du att droppa någon bomb?

– Haha! Det vet jag inte, men det kommer givetvis att vara en del fotboll, men mer vad som händer runt fotbollen och utanför planen. Medgångar, motgångar, jag får sparken och får nytt jobb. Det finns en del negativa saker jag kommer att berätta om.

Det hände några saker som vi antar ruskade om dig?

– Jo, det är sådant jag också kommer att prata om, allt var inte positivt, men mycket. England är speciellt på många sätt, inte minst deras media, den är speciell.

Sven-Göran Eriksson sommarpratar lördag 10 juli.
Sven-Göran Eriksson sommarpratar lördag 10 juli.

Att Englands mediabevakning var speciell kommer han att snudda vid. Inte minst på grund av otrohetshistorien med Ulrika Jonsson och när han lurades av en falsk shejk som egentligen var journalist och som kostade honom jobbet som Englands förbundskapten.

– Programmet kommer att handla en del om det också, absolut. Det är definitivt inget jag backar för. Jag var väl inte förberedd på att det skulle bli så stort som det blev då på den tiden. Samtidigt har jag inte gjort något kriminellt så jag har väl inget att skämmas för. 

– Jag har också lite åsikter om svensk fotboll, men det kan ni få lyssna på i programmet.

Kommer vi få reda på något vi inte vet om Sven-Göran?

– Ja, det tror jag. Vissa saker har inte kommit ut, mycket har gjort det, men inte allt.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE