Kritikstorm mot Alice Stenlöf – Bianca Ingrossos försvar sågas

Uppmanar följarna att ligga och le lite mer

Uppdaterad 2022-02-03 | Publicerad 2021-06-14

Alice Stenlöf och Bianca Ingrosso vinner Årets podcast på Guldtubengala på Annexet i Stockholm 2018. 

Alice Stenlöfs resa utomlands väcker ilska hos följarna, men när Bianca Ingrosso försvarar sin vän blir ilskan ännu större.

Ingrosso svarar nämligen följarna att de borde ”ligga och le lite mer”.

”Skäms över att du är många unga tjejers förebild när du svarar som en 15-åring” skriver en följare.

I en Instagramstory som influencern Alice Stenlöf, 24, la upp nyligen berättade hon att hon kommer att fira sin födelsedag i Kroatien. Med sig på resan, som hon befinner sig på just nu, har hon flera av sina vänner.

Firandet har väckt stor ilska hos följarna, framför allt då WHO för bara några dagar sedan avrådde från att resa utomlands. Kommentarsfältet på hennes senaste bild är fyllt av arga kommentarer som ifrågasätter Alice Stenlöfs resande.

”Du skojar väl att du ska utomlands igen i en pandemi? Verkligen sjukaste jag hört att du inte har ens ett uns av respekt för andra människor. Du har verkligen förändrats så mycket sedan man började följa dig”, skriver en följare.

Alice Stenlöf.

Bianca Ingrosso försvarar vännen

Alice Stenlöf själv har inte besvarat en enda av kommentarerna, men nu hoppar kollegan och vännen Bianca Ingrosso, 26, in och försvarar henne.

”Spyr på såna här kommentarer som dina. Alla människor förändras väl för i helvete och hon är i en fas i livet så hon sprudlar och är lycklig och du klagar??? Check yourself och sluta vara så galet bitter”, skriver Bianca Ingrosso.

Responsen låter inte vänta på sig. Flera följare svarar Bianca Ingrosso och de menar att det är skillnad på att vara bitter och komma med kritik.

”Människor i denna tid måste få börja ligga och le lite mer”, svarar Bianca Ingrosso då.

Bianca Ingrosso.

”Skäms”

Hennes svar får nu många att reagera. I Alice Stenlöfs kommentarsfält fortsätter kritiken att välla in, men riktas istället mot Bianca Ingrosso.

”Så att förklara för en influencer att det är en pågående pandemi gör en tråkig så man måste ’ligga mer’, fin uppmaning till dina unga följare.”

”Skäms över att du är många unga tjejers förebild när du svarar som en 15-åring.”

”Wow. Trodde faktiskt inte du skulle bemöta kritik (som inte ens är riktad mot dig nu) med sådan här barnslig nivå? Ska folk ’ligga lite mer’ för att de värnar om människor och följer de restriktioner som finns?” lyder några av alla hundratals kritiska kommentarer.

Bianca Ingrosso har inte svarat något mer efter det, och Alice Stenlöf har valt att inte svara överhuvudtaget.


ANNONS