Paris Jackson lider av PTSD efter tiden på internatskolan

Stöttar Paris Hilton i sociala medier

Även Paris Jackson har upplevt trauma under sin tid på internatskola.

Nu berättar hon om sitt stressyndrom.

”Jag drömmer mardrömmar och har tillitsproblem”, skriver hon på Instagram story.

Paris Jackson.
Paris Jackson.

Societetstjejen Paris Hilton, 39, berättade nyligen om hur hon trakasserades när hon gick på internatskolan Provo Canyon School i Utah i slutet av 90-talet.

Nu kampanjar hon i sociala medier för att få internatskolan nedlagd efter den brutalitet som hon tillsammans med många andra elever fått utstå där. En som visar sitt stöd är världsstjärnan Michael Jacksons dotter Paris Jackson, 22.

Jackson berättar på sin Instagram story att hon har liknande erfarenheter från den tid hon själv gick på internatskola som tonåring. Till följd av de två åren hon gick på skolan lider hon i dag av PTSD, posttraumatiskt stressyndrom, skriver Daily mail.

”Jag backar Paris Hilton och alla överlevare”, skriver hon.

Hon berättar vidare att hon fick diagnosen PTSD efter tiden på skolan och att hon fortfarande ”drömmer mardrömmar och har tillitsproblem”.

Paris Jackson säger även att hennes tidigare klasskompisar har liknande problem med ”samma PTSD-symtom, mardrömmar och tillitsproblem”.

Öppen om psykisk ohälsa

Hon har tidigare varit öppen om sin psykiska ohälsa och i en intervju med Rolling stone 2017 berättade hon om självmordsförsöket när hon var 15 år gammal.

– Jag var galen. Jag var verkligen galen. Jag gick igenom mycket som tonåring och hade mycket ångest, och jag gick igenom min depression och ångest utan någon hjälp, berättade hon då.

I januari 2019 lade hon in sig själv på rehab för psykisk och fysisk återhämtning.

– Hon ser fram emot att komma ut ur det här som en ny människa och redo att ta itu med nya spännande projekt, sa en källa till tidningen People då.

Paris Hilton.
Paris Hilton.
Publisert:

LÄS VIDARE