Zelmerlöws och Anderssons julshow kraschade

TT

Publicerad 2020-12-16

Komikern Per Andersson och Måns Zelmerlöws gemensamma julshow fick teknikstrul. Arkivbild.

Julshowen "Tomten & bocken" med Måns Zelmerlöw och Per Andersson skulle ha strömmats live från Hamburger Börs i Stockholm under onsdagskvällen. Omkring 5 000 sålda biljetter och ett högt tryck på sajten gjorde att företaget Showtics webbplats kraschade.

Många upprörda biljettköpare skrev i sociala medier och fick först beskedet att showen skulle komma i gång, men till slut meddelade bolaget 2 Entertain att man inte skulle kunna genomföra kvällens konsert, rapporterar Aftonbladet.

– Det är ett oerhört tryck på den här föreställningen, så serverkapaciteten håller på att disponeras om, sade producenten Mikael Solfors till tidningen under kvällen.

Men arrangörerna och teknisk support lyckades inte få ordning på sändningen och till slut fick de som hade köpt biljett till föreställningen ett mejl:

"Vi har tyvärr problem som är utanför vår kontroll som gör att vi tyvärr inte kommer att kunna genomföra kvällens event. Mer information kommer inom kort. Återigen, vi är extremt ledsna för det som inträffat."

Maria Fredin Skoog var en av dem som hade köpt biljett till föreställningen. Hon berättar att hon satt bänkad och väntade sig en stunds underhållning från Hamburger Börs.

– Folk vill skratta, det är väl det man vill i de här tiderna. Det är jättefrustrerande. Vi har betalat 195 kronor så vi är inte ruinerade men de måste ju betalas tillbaka. Samtidigt tänker man på alla människor som har suttit och väntat och som måste ha drabbats av panik. Ett tag tänkte jag att jag hade råkat ut för en bluff, säger hon.

Enligt Per Andersson har Showtics sajt blivit utsatt för en cyberattack, något som inte har verifierats från arrangörerna.

TT har sökt producent Mikael Solfors.

ANNONS