Malin Berghagen och Kristin Kaspersen slår tillbaka om hemligt avtal i hyresstriden

Berghagen fick nej – flyttar ut från Lill-Babs lägenhet

Publicerad:

NÖJE

Striden om Lill-Babs lägenhet i Stockholm är över.

Döttrarna Malin Berghagen och Kristin Kaspersen nekar till att det har slutits ett hemligt avtal, och säger att Berghagen kommer att flytta ut.

”Dom sa nej och vi accepterade det”, skriver hon på Instagram.

Det var under fredagen som Hem & Hyra skrev att förhandlingen i hyresnämnden mellan Barbro ”Lill-Babs” Svenssons döttrar och hyresvärden ställdes in efter att konflikten i sista stund lösts genom en hemlig överenskommelse.

Men vad avtalet innebar ville ingen uttala sig om, något Aftonbladet också har skrivit om.

Nu dementerar både Malin Berghagen, 54, och Kristin Kaspersen, 51, att ett hemligt avtal har slutits, och säger att de fick ett nej.

Tvingas flytta ut

Det innebär att Malin Berghagen och hennes dotter Linn kommer att flytta ut från Östermalms-trean.

”Trams! Vi har inte ngt hemligt avtal. Dom sa nej och vi accepterade det. Antaganden är lögner. Dags för mig och Linn att hitta ett nytt boende. Tack Linnégatan för alla dessa år. Livet går vidare”, skriver Malin Berghagen på Instagram.

Lill-Babs med döttrarna Malin Berghagen (tlll höger) och Kristin Kaspersen.
Foto: Pontus Orre
Lill-Babs med döttrarna Malin Berghagen (tlll höger) och Kristin Kaspersen.

”Kämpade lite extra”

Kristin Kaspersen skriver också på Instagram:

”Haha, hemligt avtal. Nej, det finns det absolut inte. Vi kämpade lite extra för att få behålla mammas lgh som min syster och barn var skrivna på och bodde i. De sa nej, och vi har accepterat det. Regler är regler. Tack för fina minnen där. ’Nu väntar någonting nytt, som ingen anar än...’ hör jag mamma sjunga i mitt huvud. Spännande!”.

Ville överta kontraktet

Det var strax före Lill-Babs tragiska död i april 2018 som Malin Berghagen flyttade hem från den spanska ön Mallorca till Stockholm och flyttade in i sin mammas lägenhet.

I en första ansökan, i slutet av 2018, ville dödsboet efter Lill-Babs genom döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson att ett barnbarn skulle få överta kontraktet. Barnbarnet hade då, enligt ansökan, varit skriven på den aktuella adressen sedan 2011, skriver Hem & Hyra.

Därefter vädjade de istället om att Malin Berghagen skulle få överta lägenheten.

Hyresvärden FPK, försäkringsbranschens pensionskassa, menade däremot att den korta perioden som Lill-Babs och Malin Berghagen varit skrivna på samma adress inte kunde anses vara ett ”varaktigt sammanboende”.

Publicerad:

LÄS VIDARE