Reese och Ryan separerar

NÖJE

Witherspoons äktenskap i spillror

Reese Witherspoon, 30, och Ryan Phillippe, 32, har framstått som ett av Hollywoods mest framgångsrika och harmoniska par.

Men nu är det över. I ett uttalande meddelar paret att de separerar efter sju års äktenskap.

Foto: för två veckor sedan Ryan Phillippe och Reese Witherspoon på premiären av ”Flags of our fathers”. Sammanbitna miner - eller?

Skådespelarnas talesperson släppte på måndagen ett pressmeddelande som citeras av nyhetssajten TMZ.

– Vi är ledsna över att behöva meddela att Reese och Ryan har bestämt sig för att formellt separera. De fortsätter att vara dedikerade till sin familj och vi ber er nu att respektera deras privatliv och barnens säkerhet.

Ingen enskild händelse

Källor uppger för TMZ att Witherspoon har tagit kontakt med kändisadvokaten Robert Kaufman, som tidigare har anlitats av Jennifer Aniston, Roseanne och Lisa Marie Presley. Hon ska ha pratat med honom om att begära skilsmässa från Phillippe.

Det är ännu oklart vad orsaken till separationen är. Men enligt en källa var det inte någon enskild händelse, utan snarare något som byggts upp över tid.

Reese Witherspoon och Ryan Phillippe har varit gifta i sju år och har två barn tillsammans, 7-åriga dottern Ava och lille Deacon, 3. De träffades på Witherspoons 21-årsfest för nio år sedan.

Familjerådgivning

Paret har ofta framställts som ett ovanligt jordnära och lyckligt Hollywoodpar. Men de har samtidigt öppet berättat om problemen i sitt äktenskap. 2002 avslöjade Phillippe att de gick i familjerådgivning.

– Vi försöker fortfarande lista ut äktenskapets mysterium, sa Witherspoon till In Style magazine 2004.

– Det är inte någon lycklig glädjekarusell så jag beundrar par som har varit ihop länge. Ryan och jag var praktiskt taget barn när vi träffades och sen plötsligt var det vi som hade barn tillsammans. Men vi har mognat mycket.

Tidigare i år vann Reese Witherspoon en Oscar för sin roll som June Carter Cash i ”Walk the line”. Ryan Phillippe är aktuell i Andra världskriget-dramat ”Flags of our fathers”, regisserad av Clint Eastwood.

Mer Reese:

Sandra Wejbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!