Lasse fick stanna Ebba fick gå

Publicerad:
Uppdaterad:

Ebba Hultqvist fick lämna ”Let's Dance” i kväll

1 av 5

När tävlingen började var de tolv stycken par.

Nu är de bara fyra kvar.

I kväll var det Ebba Hultkvist och Jonathan Näslund som var tvungna att lämna danstävlingen.

— Det är häftigt att åka ut med den svåraste dansen, sa Ebba Hultqvist efteråt.

1 Tobbe Blom & Annika Sjöö

Dans: Paso doble

Musik: Fever fever (Melody Club)

Tony Irving: Välkommen tillbaka, Tobbe! Efter förra veckans katastrof är jag glad för det.

Ann Wilson: I fotarbetet är det viktigt att man har energi och kraft. Det saknade du förra veckan, nu har du hittat tillbaka.

Dermot Clemenger: I paso doble är det en annorlunda kroppshållning, shaping är viktigt, och det gjorde du väldigt bra.

Maria Öhrman: Din nervositet är totalt som bortblåst och det är underbart. Och äntligen visar du förståelse för viktfördelningen i kroppen.

Betyg: 8-8-9-9=34

2 Ebba Hultkvist & Jonathan Näslund

Dans: Slowfox

Musik: Mary (Lisa Miskovsky)

Tony Irving: Jonathan: Det var ett väldigt bra val av koreografi för den här dansen. Ebba: När du startade programmet var jag tveksam över din hållning och kroppsposition. Nu har jag sett en rejäl förbättring. Men trots det: foxtrot är en mjuk dans, men du var lite stel. Annars var det bra.

Ann Wilson: Det som förvånar är att de svåra sakerna, de klarar du, men de enkla sakerna, som att dra hälen bakom sig, de lyckades du glömma.

Betyg: 6-7-8-8=29

3 Martin Lidberg & Cecilia Ehrling

Dans: Paso doble

Musik: Let your body decide (The Ark)

Dermot Clemenger: En bra paso doble har dramatik och atmosfär och ni skapar en riktigt bra atmosfär, rakt genom. Du är en bra matador. Du var intensiv, men tog inte över för mycket, det var en bra balans mellan er.

Maria Öhrman: Jag håller med Dermot vad gäller den musikaliska approachen. Det som är viktigt i paso doble är att den energi som du skapar i dina fötter och ben växer i din överkropp. Det här blev lite statiskt, det som gjordes här.

Tony Irving: Jag håller inte ett dugg med Maria, det var skitbra!

Betyg: 7-9-9-10=35

4 Lasse Brandeby & Ann Lähdet

Dans: Slowfox

Musik: More (Nat King Cole)

David Hellenius: Du dansar ju, Lasse!

Tony Irving: Jag tror att du flyttade mer på fötterna i kväll än du gjort på de andra åtta programmen. Och rytmen: du var rätt i rytm, det var bra. Men: du har jobbat med fotarbetet, och en del av det var bra, men en del var mindre bra.

Ann Wilson: Jag gillar den nya taktiken att gå in för dansen, det är en bra taktik i ett sådant här program. Det som var fantastiskt var att du fick tid att känna, man såg det på ögonbrynen.

Dermot Clemenger: Du tog dig tid för henne, det var super!

Betyg: 3-4-5-5=17

5 Erica Johansson & Daniel da Silva

Dans: Paso doble

Musik: Don't you forget about me (Simple Minds)

Dermot Clemenger: Det var väldigt bra. Daniel, jag måste säga: väldigt, väldigt bra koreografi. Du har valt en koreografi som passar Erika. Erika: du var en väldigt vacker flamencodansös. Det var en svår timing också, svår att behärska. Väldigt, väldigt bra gjort!

Maria Öhrman: Det var två saker som du gjorde enormt bra: den ena biten var att du var en cape rätt över. Sedan gjorde du det jag sa till Martin att han saknade, att det blev för statiskt, att man ska använda överkroppen, du gjorde det till fullo. Det var fulländning i det du gjorde och i dina rörelser.

Betyg: 10-10-10-10=40

Läs mer om kvällens ”Let´s Dance” här:

Erik Laquist

Publicerad: