Nöje

Byter rutan mot tidning

Av: 

Cecilia Rindbäck Vangbo

NÖJE

Josefine Sundström vässar pennan – nu ska hon hjälpa unga

Målgruppen är densamma – mediet helt nytt.

Nu ger sig SVT-profilen Josefine Sundström in i tidningsbranschen.

– Jag ska boosta ungdomars självförtroende, säger hon.

Inga hard feelings "En del tolkade det som att jag sagt upp mig, men det har jag inte gjort", säger Josefine Sundström som lämnade SVT efter "Lilla Melodifestivalen".
Inga hard feelings "En del tolkade det som att jag sagt upp mig, men det har jag inte gjort", säger Josefine Sundström som lämnade SVT efter "Lilla Melodifestivalen".

För bara några veckor sedan sa programledaren Josefine Sundström, 31, tack och hej till tittarna i ”Lilla Melodifestivalen”. Nu väntar 2008, med helt nya utmaningar. I januari börjar hon som redaktör för tidningen Julia, som kommer ut varannan vecka. Målgruppen är ungdomar mellan 9 och 14 år – precis som Josefine Sundström jobbat med i tv.

– Jag kommer att skriva krönikor, göra reportage och ha en fråga-svar-sida. Det ska vara som konfetti att öppna tidningen. Dessutom kommer jag att dra igång en självförtroendekampanj för att boosta ungdomar.

”Många mår dåligt”

Någon erfarenhet från tidningsbranschen har hon inte men det är knappast ett hinder.

– Jag är en skrivande person och har skrivit manus för tv, halva romaner och krönikor.

Josefine Sundström berättar att hon märker att många unga har låg självkänsla.

– Jag tror att det är ett rakare samhälle i dag. Man märker tydligt att många mår dåligt. Här vill jag hjälpa till.

Uppesittarkväll

För några veckor sedan avslutades hennes år med ”Lilla Melodifestivalen” och avtalet med SVT löpte ut. I direktsändning sa hon tack och hej till tittarna. Något som orsakade stora rubriker.

– Allt jag gjorde var att berätta att ”nu slutar jag”. Under de sju år jag varit på SVT har jag slutat massor av gånger och har också flera gånger berättat det. En del tolkade det som att jag sagt upp mig, men det har jag inte gjort. Vi har inga hard feelings, vi för diskussioner som vanligt.

När får vi se dig i tv nästa gång?

– Jag ska vara med i ”Bingolottos” uppesittarkväll. Jag får äntligen sitta och spela bredvid Rickard Olsson, det ska bli gött.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert: