Elton John gör sista världsturnén

Kommer till Göteborg

Nu gör Elton John sin sista världsturné och han kommer till Göteborg.

Stjärnan säger i ett pressmeddelande från Live Nation att han ser fram emot att ta farväl av livet på vägen.

”Jag måste ägna mer tid till att uppfostra mina barn”, säger han.

Förra våren blev Elton John, 70, allvarligt sjuk under en flygresa hem från Sydamerika, när han kom hem tvingades han söka vård och låg sedan på intensiven under två nätter följt av ytterligare närmare två veckor på sjukhus..

I slutet av 2016 ställde han också in en konsert i Dubai på grund av sjukdom.

De senaste åren har han förnekat att han ska gå i pension, men nu skriver Live Nation i ett pressmeddelande att turnén blir den sista. Turnén startar i USA och den 19 maj 2019 kommer han till Göteborg för att spela på Scandinavium. Scenproduktionen är ny men publiken kommer få ta del av sångarens hits från hans över 50 år långa karriär.

Ska ägna tid åt barnen

Elton John själv säger att hans liveuppträdanden är det som ger honom bränsle och att han ser fram emot att få spela för en publik över hela världen.

”Jag planerar att ta med den passion och kreativitet som har underhållit mina fans i årtionden till min sista turné. När turnén är klar ser jag väldigt mycket fram emot att avsluta det här kapitlet i mitt liv genom att säga farväl till livet på vägen. Jag måste ägna mer tid till att uppfostra mina barn”, säger han i pressmeddelandet från Live Nation.

Biljetterna släpps den 31 augusti 2018 klockan 09.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN