Drakens ljud är minst sagt sexigt

Foto: TT / NTB Scanpix
NÖJE

Westeros hetaste röst är två jättesköldpaddor som har sex med varandra

Alla som ser succéserien ”Game of thrones” vet att Daenerys stormfödd, den obrända, drakarnas moder, drottning av Meereen, drottning av Andalerna och Rhoynarerna och de första människorna, det stora gräshavets khaleesi och bojornas fiende är en väldigt stolt drakmoder. Speciellt är hon förtjust i den stora stöddiga draken Drogon.

Förlängning av sin döda make

Det speciella bandet till draken var något ”Game of Thrones” ljuddesigner Paula Fairfield jobbade hårt för att skapa. Enligt Fairfield ser Daenerys draken Drogon som en förlängning av exmaken Khal Drogo. Och för att ljudmässigt illustrera relationen fick draken ljud som var nästan flörtiga så fort de två syntes tillsammans.
— Drogon är på något sätt hennes älskare, han utstöter ljud så fort han ser henne, han tittar på hennes rumpa och tycks säga ”Oh baby”, säger ljudmakaren till radioprogrammet Big little questions.

Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet

Efter mycket experimenterande i Fairfields ljudverkstad kom hon på det perfekta ljudet. Två jättesköldspaddor som sexar loss med varandra.
— Det karakteristiska spinnande ljudet är med vissa justeringar framförallt sköldpaddshanens parningsljud, säger den stolta ljudmakaren.

Drogon hälsar på Snow

ARTIKELN HANDLAR OM