En av dem blir kung i Baren

NÖJE

22 personer var kallade - nu återstår två.

I kväll avgörs vem av Dick Lundberg och Daniel Dellamorte som tar hem slutsegern i TV 3:s "Baren".

Och tittarna avgör om poeten eller hårdrockaren blir en miljon kronor rikare.

Foto: TV3
ROCKAREN ELLER POETEN Daniel Dellamorte och Dick Lundberg gör upp om en miljon kronor i TV 3:s dokusåpa Baren i kväll. Dick har lovat att dela med sig av vinsten till Ingo Blom som röstades ut förra veckan.

När dokusåpan drog i gång i höstas var många intresserade av att dygnet runt bevakas av produktionsbolaget Strix:s kameror. Sedan dess har 20 deltagare hunnit komma och gå i tävlingen som avgörs på Gamla Stans Bryggerier i Stockholm.

Efter det att publiken hemma i tv-sofforna förra lördagen sagt sitt stod det klart att slutsegern går till antingen hobbypoeten Dick Lundberg eller hårdrockande Daniel Dellamorte.

Raggarkungen Ingo Bloms planer att med hjälp av en del av segerpremien på hela en miljon kronor hjälpa skottskadade elefanter på Sri Lanka gick därmed i kras. Men kanske kommer han trots utröstningen att kunna skicka ett bidrag.

Ska köpa en hemmastudio

Känslige Dick Lundberg har nämligen lovat att om han vinner ge sin gamle vapendragare 40 000 kronor av kakan. Förutom det tänker mannen med basker och gitarr investera i en hemmastudio och sin sons framtid.

Vad Daniel Dellamorte, som under hela medverkan levt högt på "snälla-killen"-imagen, ska använda checken till om han när allt är över står som kung i baren är ännu så länge oklart.

Att båda gör sitt yttersta för att stämpla ut åtskilligt rikare än när de kom råder det dock ingen tvekan om.

Under veckan har finalisterna spelat in var sin kampanjfilm som ska övertyga doku-såpa-fansen vem av de två som bäst förtjänar svenska folkets gunst.

Fick råd av Bert Karlsson

Dick Lundberg har bland annat fått proffsråd av självaste skivbolagskungen Bert Karlsson.

Sist det begav sig röstade 155 137 människor.

Räkna med att åtskilligt fler säger sitt i saken den här lördagen.

Dick Lundberg eller Daniel Dellamorte?

Klockan 23.00 vet vi hur det gick.

Lars Johansson