Tysk skvallerpress parar ihop Angelina Jolie med Ruben Östlund

Ruben Östlund: ”De har retuscherat bort min ring”

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ruben Östlund kammade noll på Golden Globe-galan.
Men efter att ha fotograferats tillsammans, försöker nu tyska skvallerpressen para ihop honom med Angelina Jolie.
– Min tyska flickvän Sina blev uppringd av en journalist som frågade ut henne om min relation till Angelina Jolie, säger Ruben.

Ruben Östlund angelina Jolie.
Foto: AFP
Ruben Östlund angelina Jolie.

Ruben Östlund, producenten till ”The square”, Erik Hemmendorff, och Rubens två tvillingdöttrar, är just nu på semester i Palm Springs i Kalifornien, efter några dagar i Los Angeles och Golden Globe-galan.
Där ”The square” inte utsågs till bästa utländska film, titeln gick till tyska ”Utan nåd”.
– Regissören Fatih Akin är en jättetrevlig kille och det är bara att gratulera för vinsten, men filmen tycker jag inte är så intressant. Den mer mer traditionell, min film kan nog uppfattas som mer provokativ, säger Ruben och fortsätter:
– Under galan var jag inte besviken, var mest nervös för att kanske vara tvungen att gå upp på scenen och hålla tal. Men dagen efter var jag plötsligt väldigt besviken.

”Hon verkar trevlig”

Däremot har han haft väldigt roligt åt den ”romans” som tyska skvallerpressen försökt skapa mellan honom och superstjärnan Angelina Jolie.
Ruben Östlund är efter Guldpalmen i Cannes och storslam på European Film Award i Berlin (sex priser) ett hett namn runtom i världen. Inte minst i Tyskland, där det i media förstås är välkänt att han sedan några år tillbaka har en tysk flickvän, modefotografen Sina Görtz.
Bilderna på honom och Angelina Jolie togs dagen före Golden Globe-galan, då alla nominerade regissörer fotograferades.
– Vi pratade bara kort innan fotograferingen och det var mest artiga fraser. Hon verkar trevlig men det är svårt att få kontakt med någon som lever ett så extremt påpassat liv. Det var en svärm av människor runt henne hela tiden som ville ha autografer och ta selfies. Min döttrar som var med blev nog lite chockade när de såg hur hon hade det. Det verkar väldigt jobbigt helt enkelt.

Ringde Östlunds flickvän

– Det komiska är att när jag vaknar upp, lite bakfull, morgonen efter galan så ser jag att jag har fått ett mms. Det är från min tyska flickvän Sina och bilden föreställer artikeln i en tysk skvallertidning. Sina skriver att en journalist har ringt upp henne för att fråga om min relation till Angelina Jolie. Rubriken är ungefär tänkt att vara Är det här Angelinas nya kärlek?
– Cool som Sina är så svarar hon journalisten: Om Ruben får Angelina att le så är jag bara glad för det.
– Min kommentar är: Jag och Angelina är bara vänner (skratt).

– Men det hela är lite komiskt för jag har ju egentligen en ring på min vänster hand och på bilden ser det ut som om de har retucherat bort ringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE