Stark kritik mot Timberlake efter Superbowlshow

Fick kritik tre gånger om

1 av 4
NÖJE

Nattens stora framträdande blev knappast en dans på rosor för Justin Timberlake.

Stjärnans framträdande delade minst sagt tittarna, och även om han hyllades för sin musik kantades produktionen av teknikstrul och rasande fans kritiserade stjärnan efter hans hyllning till Prince under Superbowlshowen.

Nattens framträdande blev en ljudmässig katastrof för Justin Timberlake, 37. I alla fall för de som följde framträdandet via sin tv-apparat. Under långa stunder hördes stjärnan inte alls samtidigt som hans bakgrundssångare dränkte artistens röst. Efter framträdandet strömmade kritiken in från besvikna tittare mot produktionen bakom den uppmärksammade halvtidsunderhållningen.

Gick emot Prince önskemål

Under showen valde Timberlake att hylla bortgångna stjärnan Prince, och gjorde en cover på hans "I Would Die 4 U" samtidigt som en videoprojektion av stjärnan visades upp och de ”sjöng” låten tillsammans.

Framträdandet lämnade en sur eftersmak för vissa tittare, då Prince i en intervju 1998 berättade att han avskydde hologram,

– Hela den här virtuella grejen, den är demonisk. Och jag är ingen demon. Det skulle aldrig hända mig, sa ikonen då till Guitar World.

Ilskna fans på Twitter

Även om videoprojektionen rent tekniskt inte var ett hologram har Timberlake kritiserats för att gå emot den döde stjärnans vilja. På Twitter rasar nu tittarna.

”ILSKA!!!! Att ta fram Prince för att förbättra denna mediokerhet är en jäkla pinsamhet”.

”Äkta fans vet vad Prince hade tyckt om det där uppträdandet”.

”Att hedra Prince är en bra sak. Att inte respektera hans önskningar och använda hans bild trots allt är jäkligt respektlöst”.

”Att hedra Prince vore att respektera hans önskemål, inte att kapitalisera honom för ditt eget namn”.

Kritiserades – för att han nobbade Janet Jackson

Timberlake hade redan innan framträdandet kritiserats för att han nobbade Janet Jackson, som många spekulerade i skulle få en roll på scenen efter duons senaste framträdande på Superbowl 2004. En scenshow som blev en av de mest uppmärksammande någonsin i tävlingens historia, framförallt för Jacksons ofrivilliga nakenfadäs under framträdandet. Timberlake råkade dra så hårt i hennes topp att den flög av och hon visade bröstvårtan för miljontals tittare.

Skandalen kallades för ”nipplegate” och nu går Jacksons pappa, Joseph Jackson, till attack mot Timberlake som inte bjöd in hans dotter till Superbowl.

– Är han en gentleman hade han sett till att Janet var där, säger han till New York Post.

10 år av Super Bowl halftime show 01:32
ARTIKELN HANDLAR OM