Kenneth Wahlberg: ”Känns jätteskönt att ha berättat”

Har stöttats efter öppenhjärtiga intervjun

Kenneth Wahlberg har levt under dödshot sedan hans bil sprängdes i oktober.

Under torsdagen, efter att ha berättat sin historia, befann han sig på Grammisgalan i Stockholm.

– Alla har undrat varför vi varit tysta. Det känns jätteskönt att ha berättat, säger han.

Under torsdagen publicerade Nöjesbladet två intervjuer med Kenneth Wahlberg där han berättade om pengabråken i Nya Vikingarna och det faktum att han levt under dödshot sedan hans bil sprängdes i oktober.

Efter explosionen har Kenneth och familjen fått polisskydd. De fick byta lägenhet och flyttade från Limhamn under en period. En förundersökning pågår.

Under torsdagens Grammisgala på Grand Hotel i Stockholm var bandet nominerade i kategorin ”årets dansband”. För Nöjesbladet berättade Kenneth Wahlberg strax innan galan började om reaktionerna han fått efter att intervjuerna publicerats.

– Det har bara varit positivt från folk och vänner som har stöttat. De tycker att det är för jävligt och förstår min tystnad. Vi har ju varit utsatta för hot till livet, hela familjen. Det känns jätteskönt att ha berättat, säger han.

Hemsk stämning

Kenneth uppgav att han skulle försöka ha det kul på galan. Han ville vinna en statyett med motiveringen att ”det hade varit en nagel i ögat på många”. Men det blev ingen vinst. Priset gick istället till ”Expanders”.

Efter att Nya Vikingarna lanserats hösten 2016 och miljoner pumpats in i projektet uppstod det snabbt problem och bråk om pengar. Kenneth Wahlberg hoppade av efter bara ett halvårs turnerande. Förra sommaren stod det klart att bandet lägger ner.

På frågan om hur stämningen är i bandet nu svarar han med ett ord:

– Terrible.

Han vet inte själv om de andra bandmedlemmarna befinner sig på galan och vet inte hur han kommer reagera om de stöter på varandra.

Att vara på Grammisgalan beskriver han som bitterljuvt.

– Jag försöker vara glad och hitta ljuspunkterna och inte titta så mycket på vad som hänt. Jag menar, vi har varit hotade till livet och det kan ju hända här också.

Har du någon säkerhet med dig här idag?

– Nej.

Varför inte?

– Jag är 1,93 lång. Jag hoppas jag klarar mig.

Skandalerna vi minns – bland svenska dansband
Publisert:

LÄS VIDARE